In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

donderdag, november 24, 2005

pff, eigenlijk geen zin om een blogje te schrijven, maar vooruit

Vanochtend begon met de controle van Sabine haar temperatuur. Het ging wel, maar ik vond haar wat warm. Toch wilde ze graag naar school, dus lekker een bordje griesmeelpap voor ons gemaakt (dat wilde ze al zo lang) en daarna naar school.
Van het tweede is dus niets gekomen, want het bordje pap was voor de helft op toen ze weer ontzettende pijn in haar buik kreeg.

Joris met veel gezeur (die was natuurlijk ook ineens ziek) naar school gebonjourd en vervolgens weer hard aan de slag in huis. Tussendoor ook steeds stickertjes geplakt op de visitekaartjes, zodat onze homepage daar tenminste ook opstaat. Ik heb nu de eerste 250 kaartjes gehad.
Ook nog even gezellig met een email vriendin zitten msn-en en daarna snel aan het eten begonnen. Vandaag hadden we:
bouillon met gekleurde backerbsen
rest zuurkool met spek en kummel, rundvlees met jus en opgebakken knoedel met ei (soort omelet)
vanillepudding met warme frambozensaus

Vanmiddag mocht Sabine even buiten spelen want dat wilde ze heel graag.
Tegen drie uur zijn Paul en ik naar Wörgl gegaan terwijl de kinderen thuisbleven. We wilden nog even boodschappen doen bij de Pennymarkt (sekt in de aanbieding voor E 0,99 per fles en hij is best te drinken, geen topwijn, maar dat kan ook niet voor die prijs), langs de mediamarkt voor een accespoint voor op de camping zodat de problemen met de tweede paal hopelijk eindelijk voorbij zijn en we zijn ook langs de muziekwinkel gegaan om te kijken wat een gitaar voor Sabine moest kosten.
Nou, die prijzen zijn niet misselijk kan ik je vertellen! We hebben uiteindelijk een kleine 170 euro neergelegd voor een kindergitaar met hoes en leerboek. Pfoei, maar Sabine heeft dan ook beloofd dat ze op les gaat en dat ze verder niet meer gaat zeuren over andere dingen die ze graag wil (zoals paardrijles bijvoorbeeld). En ik heb een panfluit op proef besteld.
De fluiten die ze hadden liggen hadden zulke vreemde randjes van de pijpen gevijld dat ik er zo snel geen fatsoenlijke toon uit kreeg en de tonen die ik er wel uit kreeg waren van zo'n flutkwaliteit dat ik die fluiten echt niet hoefde te hebben.
Maar goed, een dure dus besteld om te kijken of het was is en als het niet echt heel goed is, dan moet ik het ding niet.
Gelukkig hoeven we om de fluit te testen niet weer helemaal naar Wörgl, want de eigenaar woont naast pension An der Loipe (jawel van die kennis van ons) in Brixen en die neemt 'm voor ons mee.

Vanavond hebben we niet fatsoenlijk gegeten, maar lekker wat zitten naschen (snoepen), ach moet een keer kunnen, want we hadden het veel te druk met Sabine haar gitaar uitproberen. Nu heb ik er dus flink de balen van dat ik net voor de verhuizing het gitaarboek dat ik nog had liggen naar de kringloopwinkel heb gebracht. Jakkes. Ik heb jaren terug redelijk op de gitaar kunnen pingelen (voor een beginner hoor, ik kon het niet echt goed ofzo) maar dat was met akkoorden en Sabine's nieuwe boek werkt met notenschrift en dat is heel gek ineens op een gitaar. Ik zal dus ook weer aan het oefenen moeten om haar ermee te kunnen helpen. (hihi wat naar zeg...)

Vanavond niet veel soeps gedaan, een spelletje sneltypen en verder gekeken naar de eerste schansspringwedstrijd vanuit Finland.
HOERA de wintersporten op tv zijn weer begonnen! Kan ik eindelijk weer eens lekker tv kijken.

1 Comments:

At 25 november, 2005 10:51, Anonymous Anoniem zei....

hoi petra

en toch is het je weer gelukt een stukje schrijven hier sneeuwt het ook in nederland bij ons dan in de achterhoek er ligt nu zo;n 6 cm
joepie alleen ik moet er dadelijk erdoor dat vindt ik wat minder
fijn weekend gr karin

 

Een reactie posten

<< Home