In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

donderdag, februari 08, 2007

2 zieke kindertjes

die waren hier samen thuis, bij mamma in huis....
Joris heeft al een tijdje een ontstoken vinger en gistermiddag zijn we toch maar even naar de dokter geweest, want het wil maar niet over. Blijkt er een bacterie onder z´n nagel terecht gekomen te zijn. De dokter heeft er nu een zalfje op gedaan, maar de kans is groot aanwezig dat Joris z´n nagel weggesneden moet worden. Dat hebben we Joris nog maar niet verteld, want hij wilde al niet naar de dokter omdat papa en de juf al een grapje hadden gemaakt dat de dokter z´n vinger er wel af zou snijden.

Sabine is alweer ziek. Flinke griep dit keer. Het arme kind heeft de halve nacht op de wc doorgebracht. We hebben voor haar een plantaardig middeltje (heel vies, bah) gekregen zodat ze wat makkelijker in slaap kan vallen. Dat is voor haar altijd al een probleem, maar nu ze zich zo naar voelt al helemaal. En daardoor wordt haar afweer steeds slechter en dan kom je in die spiraal terecht. Nu hopen dat het snel wat beter gaat. Wel weer heel jammer voor haar, want morgen is het natuurlijk weer carnaval op school en ze had zich er zo op verheugd om als tovenares daar naartoe te gaan. Eerlijk gezegd zie ik het niet gebeuren als ik haar nu zo zie. Maar goed, kinderen kunnen soms ineens helemaal opleven, dus we zien wel.

Ik ben net even op de camping geweest om wat voor Brixnet te doen en werd daar al meteen weer door allerlei mensen aangesproken die van alles van me wilden weten en die ik dus moest vertellen dat ik niet meer op de camping werk. Dan sta ik toch echt bijna als een klein kind te janken, ik vind het zo erg.
Blijft jammer dat Christoph dat niet beseft of niet wil beseffen. Maar goed, daar kan ik nu toch niets meer aan doen.

Het weer is vandaag weer prachtig, blauwe lucht, zonnetje en hier binnen in de kelder met behulp van wat cd´s een prachtige regenboog op de muur.
Het voelt op dit moment niet zo, maar eigenlijk ben ik toch wel een geluksvogel!