In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

maandag, januari 29, 2007

Even inhalen

Bedacht ik me toch dat ik de foto´s nog steeds niet op m´n logje heb gezet en dat terwijl het er nu alweer heel anders uitziet omdat er van het weekend sneeuw is gevallen! Nou ja, eerst dan maar de beloofde foto´s van de werkzaamheden.

Zoals jullie kunnen zien, is er al heel wat vulwerk verricht. Nog even en je kunt de tunnel al niet eens meer zien.


Het gaat natuurlijk niet heel snel zo vrachtwagen voor vrachtwagen, maar toch...



Zondag heb ik 2x een uurtje burodienst gedraaid. ´s Ochtends moest Christoph sneeuwruimen. Eerst de grote paden geruimd met de sneeuwploeg, volgens hem echt een giga aanwinst, want hij is veel en veel sneller klaar. De kleinere paden moesten met de radlader gedaan worden, maar daar had Christoph dan ook een hele grote hulp aan Joris. De mannen hadden namelijk van de zomer al afgesproken dat ze samen sneeuw zouden gaan ruimen en Joris had wel zin. Dus die hebben samen nog anderhalf uur rondgereden om de paden van sneeuw te ontdoen. En Joris, die nooit z´n kwebbel stilhoudt, was heel netjes stil geweest zodat Christoph zich goed kon concentreren. Volgende keer mag Joris dus weer gezellig mee. Vooral ook omdat hij zo goed vuurtjes aan kan geven als Christoph wil roken, haha.

Tussen de middag gingen we met z´n allen naar boven om daar een hapje te eten bij de skiwelthütte (dat is bij de lift). Dat was me toch een tegenvaller! De patat was niet goed warm en de worstjes smaakten naar waterige gelatine! Smerig! Daar komen we echt nooit meer om te eten dat is een ding wat zeker is.
Daarna ben ik met de kinderen naar de camping gegaan. De kinders wilden graag spelen op een sneeuwberg en ik ben in het buro gaan zitten om te vertalen. Ben erg lekker bezig geweest en de kinderen zag ik pas na anderhalf uur weer terug, dus die hadden het ook super naar hun zin. Omdat ik erg lekker bezig was en Christoph graag een drankje wilde gaan drinken (tja had hij nog niet gedaan het weekend) heb ik ook de middagdienst gedraaid.

Bij Paul ging het zondag in de kroeg ook lekker. Hij kreeg de stemming er goed in. De kinderen waren bij opa en oma op ons aan het wachten. Tja, ik dacht om 6 uur eventjes Paul op te gaan halen en net iets voor half 8 kwamen we pas terug. ´s Avonds samen nog lekker Harry Potter deel 3 gekeken. Paul was voor de tv gaan hangen en daar had ik eigenlijk helemaal geen zin in dus toen had ik bedacht dat we dan wel een filmpje konden gaan kijken. Dit deel was superspannend van het begin tot het eind, in tegenstelling tot deel 2, daar viel ik bij in slaap.

Paul wilde vanochtend eigenlijk gaan skiën, maar kon geen maatje vinden. Achteraf gelukkig, want we waren nog niet wakker en z´n telefoon bleef gaan. Was ineens de hele ochtend volledig vol gepland. Ik heb vanochtend wat aan het huishouden gedaan en de rest van het vertaalwerk afgemaakt.

Vanmiddag nog even inkopen gedaan en daarbij alvast voor de kinderen kleding voor de carnaval gekocht. Joris gaat dit jaar als piraat en Sabine als tovenaar. Wat make-up erbij en de kinders lopen er straks mooi bij.
Sabine haar vriendinnetje Sabrina kwam vandaag ook voorbij en toen Sabine haar huiswerk afhad gingen die weer fijn samen spelen.
Ik werd opgepiept voor een internet probleempje op de camping en ben daar met Joris heengegaan. Sabine bleef bij vriendin eten en Joris wilde graag naar papa.
Het was weer supergezellig en vol in de kroeg en Joris vond een vriendje om samen mee te biljarten. Dus toen de volwassenen eindelijk ophielden, grepen de jongens hun kans en hebben ruim een half uur lopen biljarten.
Tegen 7 uur waren ze klaar en de beide moeders waren het er over eens dat het nu echt tijd was om naar huis te gaan om te gaan eten.

Ben benieuwd wat morgen brengt, ik hoop toch echt dat we van de week nog een keer wat sneeuw erbij krijgen, dat is toch hetgene dat ik hier het aller allermooist vind.