In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

vrijdag, februari 16, 2007

mijn eerste keer

Gisteravond na het draaien, moest Paul weer verder naar een klant. Zo rond kwart voor negen belde hij op of ik nog even met een cd richting Tresor wilde komen, want daar moest hij ook nog wat doen.
Was weer eens erg gezellig om daar te zijn. Daar waar de papalapub echt een apres ski kroeg is, blijft Tresor zeker door de week meer een soort van huiskamer. Veel alcohol wordt er ook niet gedronken, vrijwel iedereen is aan de alcoholvrije mixjes.

Ook Paul z´n werkschema voor vandaag doorgesproken. Zoveel afspraken dat hij het gewoon niet eens aankan. Daarom hebben we besloten dat het tijd werd voor mijn eerste keer! Ik moest bij het Pfarramt een cd gaan installeren. Om te beginnen moest het ding gebrand worden. Nu klinkt het natuurlijk belachelijk voor iemand die zoveel met computers werkt als ik, maar dat had ik dus nog nooit gedaan. Geen flauw idee hoe zo´n programma werkt. Dat moest dus eerst gebeuren. Daarna naar het Pfarramt in de hoop dat ik geen stomme dingen zou doen en de vrouw daar kon helpen.
Toen ik aankwam, deed haar internet al niets, maar met een beetje geluk zou dat verholpen zijn met het programma´tje dat ik daarvoor meegenomen had.
Helaas, computer opnieuw opgestart, nog een keer en de modem 2x een reset gegeven, maar niets, helemaal niets....snif en ik had zo graag de eerste keer geluk willen hebben en het op willen kunnen lossen.
Waarschijnlijk een kabelbreuk of iets aan de modem stuk. Ik kon er dus niets mee en dat vind ik niet leuk. BAH!
Toen nog een aantal voorbeeld websites uitgezocht voor een kennis van ons met eigen band. Paul gaat voor hun een website bouwen, maar heeft zelf geen tijd om te zoeken dus dat heb ik gedaan. Jammergenoeg niet gevonden wat ik eigenlijk zocht, maar toch wat voorbeeldjes gevonden waarmee hij waarschijnlijk wel wat kan.
Tja, dan is het alweer elf uur en tijd om het eten in mekaar te gaan flansen.
Vandaag hadden we chinese groenten (met veel witte kool), witte rijst, gehaktballetjes, satésaus en kroepoek. Erg lekker en met de restjes en de bouillon met het restvlees van eergisteren een heerlijke soep voor vanavond gemaakt.

Na het eten nog opgeruimd, de was opgeruimd, gestreken, stofgezogen en toen even lekker een rondje gaan lopen. Het was zulk heerlijk weer. Paul was natuurlijk allang weer naar klanten en de kinderen hadden geen zin om mee te gaan.
Thuisgekomen was Paul net gekomen. Toen hebben we de stickers die we van Jan Meester hadden gekregen op de auto geplakt. Staat wel cool hoor. Helaas niet helemaal recht geplakt, tja dat krijg je als je ondertussen een beetje staat te mopperen omdat je mekaar niet helemaal begrijpt. Nu even een paar dagen wachten en dan de auto wassen, want hij is zoooo vies.
Met z´n vieren naar de pub gegaan en daar even lekker een colaatje gedronken, gebiljart, gedart en genagelt. Vooral dat laatste was erg leuk. Het ging super bij mij vandaag en ook de kinderen deden het echt heel goed.
Toen het druk begon te worden, ben ik met de kinderen weer naar huis gegaan.

Paul was ook alweer op tijd klaar. Dat was maar goed ook, want ik stond nog niet voor de deur om hem op te halen toen er alweer gebeld werd door een klant die z´n telefoon het ineens niet meer doet sinds de ADSL was afgesloten en vervolgens weer was aangesloten. Tja, daar wordt je natuurlijk gek van en is dringend genoeg om op vrijdagavond te maken.
Als hij dan nog tijd over heeft, moet hij nog bij een andere klant langs om haar de offerte uit te leggen die hij gedaan heeft. Tegen die tijd zal het wel weer een uur of negen zijn denk ik zo. De laatste tijd is Paul niet eerder klaar met werken. Als je dan bedenkt dat hij vanochtend al om kwart over 7 in de auto zat naar klant 1, dan kun je je voorstellen dat hij best moe is.

Morgenochtend gaat Paul in ieder geval eerst om kwart over acht naar de kapper en daarna met Kees (een van de vrienden die er nu zijn) skiën. Paul had gehoopt in de periode dat ze er zijn een keer of 3 mee te kunnen, maar we zijn al blij als het morgenochtend echt lukt.
Morgenavond moet hij weer in de papalapub draaien. Eigenlijk zouden we naar het Faschingsbal van de Pfarrer gaan, maar dat gaat dus niet door. Daar heb ik me vandaag al voor verontschuldigd, maar het is ook wel goed, want we hebben nog helemaal geen carnavalsplunje.

Tot zover vandaag. Mijn eerste keer was helaas geen succes alhoewel ik hetgene dat ik moest doen wel goed heb gedaan. Gemengde gevoelens zullen we maar zeggen.

1 Comments:

At 18 februari, 2007 19:41, Blogger EggBagValley zei....

Tja so gaat dat bij de eerste keer.
Maar je zal zien dat gaat makkelijker als je denkt en hoef je geen baan meer te zoeken!

Is Paul nu ook Nederlander of Oostenrijker?

Groetjes uit Süd-Tirol
www.haitsma.it

 

Een reactie posten

<< Home