In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

maandag, februari 12, 2007

bijna visite

Ach ach, ik beloof weer eens foto´s. Natuurlijk waren we onze camera vergeten mee te nemen!
Het was erg gezellig zo in de Volksschule met z´n allen naar onze plaatselijke favoriete kijken. Drankje, hapje en weer heel wat bekenden. Natuurlijk eerst een toespraak van de burgemeester, vervolgens juichen toen Maria heel beneden kwam (in tegenstelling tot heel wat andere skisters). Ze was zelf weliswaar niet super enthousiast, maar zoals de burgemeester later zei, het zou wel heel kitscherig zijn geweest als ze meteen al bij haar eerste wedstrijd een podiumplaats had gehaald. Dat is zelfs de grote oostenrijkse favoriet Renate Goetschl niet gelukt.

Daarna door naar de Bambini-rennen. De wedstrijd voor de aankomende skiërtjes in Brixen, waar ook Maria Holaus haar sporen heeft gelegd.
Joris gleed een prachtige race, maar Paul was vergeten met hem te oefenen om naar de finish te glijden. Dus Joris volgde het blauwe spoor dat in de sneeuw was getrokken voortreffelijk tot het punt waar hij naar de lift moest afbuigen, volgens hem dan, want daar had hij rechtdoor gemoeten!
Daarom ook een prachtige 8e plaats (laatste dus) voor Joris met een hele mooie medaille. Daarop hebben wij in het campingrestaurant nog wat gedronken (warme choco want het was koud) en een stukje warme apfelstrudel gegeten. Natuurlijk moest Anneke de medaille van Joris nog bewonderen en later moesten we ook nog even langs Christoph om de medaille te laten zien. Iedereen was natuurlijk ontzettend enthousiast, dat is logisch.
Gelukkig heeft een kennis van ons foto´s gemaakt van Joris met z´n medaille dus die zetten we later nog een keer hier op de blog.

´s Avonds zijn we met z´n viertjes nog uit eten geweest in Reitlwirt. Ten eerste geen tijd gehad om te koken en ten tweede moesten we natuurlijk ook nog even vieren dat Joris zo goed had geskied. Gewoon alleen een hoofdmaaltijd, wegens niet meer werken van een bepaalde persoon hier in huis doen we toch wat voorzichtiger aan en daarbij zaten we eigenlijk ook gewoon vol.

Op tijd weer het bed ingedoken, want Paul moest er vandaag weer vroeg uit. Hele ochtend volgepland met afspraken en vanmiddag natuurlijk weer après ski draaien.
Ik probeer het huis weer op orde te krijgen (wat in mijn huidige toestand weer wat lastiger is, ben weer heel duizelig door de bijbehorende lage bloeddruk) en het bovenhuis klaar te maken voor de visite die we vanaf morgen gaan krijgen!
Vriendin Trea komt uit Nederland met familie en ze logeren in ons bovenhuis. Supergezellig, we kijken er echt naar uit.

De weerstoestand in Brixen is op dit moment niet erg optimaal er komt water uit de lucht gevallen met daartussendoor wat kleine vlokjes. Triest weer, maar dan heb ik tenminste geen zin om lekker naar buiten te gaan in plaats van m´n huishouden op orde te brengen.

Het blijft gewoon zo, elk nadeel heb z´n voordeel (vrij naar Cruijff).