In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

donderdag, april 19, 2007

vertalen

Vandaag dan de rest van het vertaalwerk voor de camping gedaan. De campingsites al vertaald naar nederlands en engels (oei oei daar zullen heus stijlfouten in staan vrees ik) en vandaag dan ook de site van het resort oftewel feriendorf gedaan.
Morgen gaat het zwikkie online en dan mag er natuurlijk getest en becommentarieert worden. Van opbouwende kritiek leert een mens per slot van rekening alleen maar.

Ook nog heerlijk genoten van het zonnetje en m´n kindjes die alweer in zwemspul rondliepen en mekaar nat liepen te spuiten met de tuinslang. Natuurlijk liep dat weer op ruzie uit, want Joris gaat vaak te ver door naar Sabine´s zin en ook vandaag was dat weer zo. Ach, even dreigen met in bed stoppen helpt altijd uitstekend :) Dan zijn ze meestal weer lief tegen mekaar.

Ik besefte ook ineens dat ik een droevig nieuwtje ben vergeten te vertellen.
Ton en Anneke hebben het helaas niet gered met het campingrestaurant en hebben per 1 april (geen grapje) de deuren gesloten. Gelukkig allemaal al weer hard aan de slag in andere banen, want wie echt wil, heeft hier altijd wel een baan.

Verder is Paul weer veel bij klanten geweest en heeft vandaag weer ruzie zitten maken met z´n rekeningen programma. Dat vindt hij het ergste wat er is: rekeningen uitschrijven, maar ja we zullen toch ergens van moeten leven.... En hij werkt er hard voor, dus het is eerlijk verdiend.
Vandaag heeft hij een klant geholpen met het plakken van posters of banners, weet niet precies wat het zijn. Diegene heeft Paul ook gevraagd of ze niet samen een kantoorruimte kunnen delen en dan opdrachten samen kunnen doen.
Daar heb ik dus NEE op gezegd. Paul kan het werk over het algemeen zelf net aan, en in de rustige periodes heeft hij z´n rust dan weer hard nodig of kan eens rustig op een wat groter project broeden. En niet te vergeten: gezellig iets met ons doen :) vinden wij erg leuk.
Per slot van rekening was een van de redenen om hierheen te komen ook het genieten van het land waarin we zijn gaan wonen en als je dan alleen maar werkt dan komt daar niet zoveel van. Dan maar een ietsje minder geld hoor, zolang we genoeg hebben om van te leven vind ik het best.

Morgen ga ik weer foto´s maken van de bouw van het resort en van de omlegging van de weg bij de camping, want die is nu ook een feit.