In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, mei 05, 2007

Onweer

Gisterochtend eerst snel snel Sabine naar school gebracht en daarna naar de Billa om nog 2 broden te halen voor de gesunde jause die Joris en ik voor de kleuterschool hadden gemaakt.
4 schalen hadden we ondertussen. Met kaas, worst, tomaatjes, komkommer, wortel, watermeloen, appel, banaan en aardbeien. Juf Martina was er helemaal blij mee. En Joris was heel trots op zichzelf dat hij dit had bedacht.

In de ochtend nog even wat veranderd aan de sites van de camping en het resort. Verder het huishouden weer verder geholpen en iets na 12 uur Joris weer van school gehaald. Er was alleen nog wat appel en banaan over, de rest was schoon op gegaan. Nog even met Martina staan praten dat we toch geluk hebben dat allebei onze kinderen zo dol zijn op groenten en fruit. Snoep komt bij ons niet echt op, ze hebben veel liever iets hartigs.

Sabine op gaan halen en wat restjes opgegeten. We zijn supergoed begonnen met het maken van een milkshake van het overgebleven fruit, ijs en melk :) Dat was onze hoofdmaaltijd en als toetje hebben we bladerdeegpakketjes met zelfgedraaid gehakt (overgebleven van de spareribs) gemaakt en nog een restje bloemkool met kerriesaus uit de diepvries.
Daarna ging Sabine naar vriendinnetje Jenny en Joris en ik gingen naar Marco en Nick op de camping. Daar hebben de jongens fijn samen gespeeld en ik heb met Marco lekker een sigaar zitten roken en zitten brainstormen voor zijn bedrijfje. Leuk om te doen moet ik zeggen.
Net na vijf uur kwam Nick aanrijden met de boodschap dat Joris in zijn broek had gepoept. En inderdaad een minuut later kwam er een huilende Joris aan met zijn onderbroek die hij al een beetje had uitgespoeld in zijn hand. Snel naar huis; de kleding in de was en Joris onder de douche. Ook afgesproken dat Marco en Nick deze laatste avond van hun verblijf bij ons patat met frikandellen kwamen eten. Nog even snel appelmoes gekookt en pindasaus gemaakt en toen konden we aan tafel.
Sabine was ondertussen nog niet verschenen, maar voor half 8 maak ik me daar geen zorgen over. Uiteindelijk kwam ze om half zeven al mopperend thuis. Ze had gedacht dat we nog wel op de camping zouden zijn en was daarheen gelopen.

Na het eten heeft Sabine voor de jongens een cursus vliegtuigje vouwen gegeven en daarna kon het drietal heerlijk spelen met hun vliegtuigjes. Ze hebben zich te pletter gelachen dus dat was heerlijk om te bekijken.

Joris en Sabine zijn rond acht uur gaan slapen toen Marco en Nick weer naar de camping gingen. Ik ben lekker beneden gaan zitten internetten en heb me daar ook goed mee vermaakt.

Vandaag dan eerst lekker uitgeslapen. Sabine wel tot kwart voor elf, want die was gisteravond gaan lezen en dat was zo heerlijk gegaan dat ze vergeten was te gaan slapen :) ach, het is weekend dan mag het.
Toen hebben Joris en ik nog even snel een boodschapje gedaan waarna we voor tussen de middag een jause hebben gemaakt. Het was zo warm en broeierig dat we geen zin hadden om warm te eten.
Blijft toch lekker hoor zo´n jause.

Terwijl we aan het eten waren, begon de lucht te betrekken en kwamen er zo nu en dan wat druppeltjes naar beneden. Het leek heel eventjes nog wat op te klaren, maar tegen een uur of vijf is het begonnen met onweren. Niet vreemd na zoveel weken alleen maar zon. En een beetje regen konden we ondertussen wel gebruiken dus erg vinden we het ook niet. Het enige dat we hopen is natuurlijk dat er niet weer zo´n stortvloed naar beneden komt als afgelopen jaar. Een herhaling daarvan is nu niet waar we op zitten te wachten.
Nu is de kans dat dat gebeurt vrij klein, de tunnel is ondertussen al zover klaar dat er een behoorlijk extra opvangbekken is ontstaan.

Begin ondertussen Paul best wel te missen, maar goed, nog een weekje volhouden zullen we maar zeggen. Het gaat per slot van rekening om een opdracht en die kunnen we nu eenmaal goed gebruiken.