In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

maandag, april 30, 2007

kegelen en bergmeertje

Wat wonen we hier toch ontzettend fijn.

Gisteren eerst om 12.00 uur naar de Kegelstuberl voor het kinderkegeltoernooi. Gezellig met Marco en zoon Nick van de camping.
Het toernooi was georganiseerd door de Kinderfreunden en er waren natuurlijk prijzen voor alle kinderen.

De kinderen hebben allemaal 10 ronden gegooid (6x per ronde dus dat was flink wat) en zich hartstikke vermaakt. Omdat het tot 17.00 uur zou duren voordat de prijsuitreiking zou zijn, zijn wij met z´n allen richting Thiersee gereden. Daar heb je namelijk in het bos een prachtig bergmeertje waar de plaatselijke bevolking graag heengaat om even heerlijk te genieten van water, bos en bergen. Mooi uitzicht en een prachtig stukje Tirol vlakbij een toch wel drukke weg.

Toen weer terug naar de Kegelstüberl waar de kinderen allemaal een prijs kregen. Nick bleek in zijn leeftijdsgroep zelfs de 2e prijs en dus een beker te hebben gewonnen! Kinderen allemaal hartstikke blij en daar gaat het om.

Sabine is toen lekker bij Marco en Nick pizza blijven eten. Paul, Joris en ik zijn naar de chinees in Kirchberg gegaan (daarvan hadden we al vaker goede berichten gehoord, maar we waren er nog nooit geweest) en hebben daar gesmuld van een menu voor 3 personen. Was natuurlijk veel te veel voor ons, maar wel hartstikke lekker natuurlijk. Het restje hebben we ook in laten pakken en meegenomen voor deze week. Per slot van rekening gaat Paul vanmiddag voor 11 dagen naar Nederland en dan vind ik het niet erg om lui te zijn en zo nu en dan alleen maar iets op te hoeven warmen is wel eens lekker.
Ik heb sowieso nog wat in de vriezer dat ik ook zo kan maken dus mooi makkelijk.

Ben van plan om deze week te gaan beginnen aan het uittekenen van de taart die ik van Berggasthof Nieding moet gaan maken. Op 15 juni moet die helemaal af zijn en er zit aardig wat werk in, dus ik moet tijdig starten.

Vanochtend al een wandelingetje naar de camping gemaakt. Wij krijgen namelijk nog steeds vragen van campinggasten die eigenlijk gewoon op de camping horen. Maar ja, als Christoph geen antwoord geeft.... Dus ik moest even nakijken of het formulier wel werkte en dat kan ik natuurlijk per telefoon doen, maar met dit mooie weer is een wandelingetje nooit weg.

Wel even een verzoek aan de mensen die mijn log ook lezen en ook wel eens iets aan mij vragen:
Stuur jullie vragen a.j.b. rechtstreeks naar Christoph. Ik weet wel dat hij meestal niet eens de moeite neemt om te antwoorden, maar daar kan ik sowieso niets aan doen.
Ik probeer een normale zakelijke relatie met hem te onderhouden (vanwege ons bedrijf), maar dat is erg moeilijk als ik steeds over campingzaken moet praten omdat mensen het aan ons vragen. Zoals jullie weten is meneer erg snel op de teentjes getrapt en ik heb daar eerlijk gezegd gewoon geen zin meer in.

Verder vandaag weer verder met zaken voor Paul regelen. Nog even wat strijken hier, kijken of hij alles wel meeheeft daar en dan vertrekt hij vanmiddag weer. Ach, het hoort erbij zullen we maar zeggen.

1 Comments:

At 01 mei, 2007 16:05, Anonymous Anoniem zei....

Hoi Petra,
Lang geleden dat ik gereageerd heb, ondanks dat ik wel elke dag je beslommeringen lees. Gewoon druk gehad met van alles en nog wat, zoals o.a. een verhuizing. We wonen nu in de Noordkop :-), en genieten elke dag van zon, ze en zand!

Jammer dat je werk op de camping zo gelopen is. Maar aan de andere kant: werken met een baas die alleen maar kritiek heeft, en soms misschien jaloers was op de vaardigheden die jij wel hebt en hij niet, is ook geen pretje.

Wel fijn dat je nu je vertaalwerk hebt en het maken van websites. Is toch anders dan de hele dag alleen maar het huishouden! :-)

Hartelijke groet,
Ettje

 

Een reactie posten

<< Home