In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, april 21, 2007

Wegomlegging, bouwvorderingen en een wandeling

over de Schneckgasse (ofwel het stukje Brixner Gangl aan de zonzijde).

Dan beginnen we maar bij gisterochtend.
Gewapend met camera naar de camping gelopen om daar ter plaatse weer foto´s te maken van de wegomlegging en natuurlijk de bouwvorderingen.

Het stuk van de weg bij de camping dat nog ondertunneld moest worden, is ondertussen al helemaal weg:


Hier kun je zien welk stuk nog overbrugd moet worden:


En de weg die weg is, gezien vanaf de campingkant:



De bouw van het resort vordert ook gestaag. Ondertussen zijn er al 4 huisjes opgetrokken:


En van de volgende 2 ligt de benedenverdieping al te wachten:


Naar aanleiding hiervan kan ik nu ook bekend maken dat de websites van de camping en die van het resort nu allebei online zijn. Allebei met mijn vertalingen erbij natuurlijk. Mochten jullie daar op- of aanmerkingen hebben, graag! Die kunnen zoals altijd naar petra.leyten@hotmail.com.

Tussen de middag lui geweest met eten maken. Paul heeft rijst met daarbij kipstukjes in een kant en klare szechuan saus gemaakt. Een klein beetje opgefleurd met wat ui en paprika en de kipstukjes gekruid met zout, peper en gemberpoeder.
Was weer lekker moet ik zeggen.

´s Middags zijn Paul, Joris en ik gaan wandelen terwijl Sabine met buurmeisje Sabrina aan het spelen was.
Je kunt goed zien dat de natuur op haar best is met dit zomerse weer. We hebben heel wat mooie plaatjes geschoten op dat kleine stukje.
Eerst een raar jongetje op een mooie steen:


En een mooie boom:


Daarna vond Joris een prachtige steen die natuurlijk gefotografeerd moest worden voor op mama´s weblog:


Er is daar ook nog een muurtje gemaakt van zogenaamde lesesteinen. Afgelopen jaar was er een deel ingestort dat nu weer netjes gerepareerd is:


Het is er zeer idyllisch wandelen als je er oog voor hebt. Prachtige doorgangetjes maken het zelfs een beetje avontuurlijk:


Ook nog geprobeerd op foto te vangen dat Joris een paardebloem blaast. Helaas blies hij toen net over de bloem heen, maar toch wel grappig om te zien.




En 1 boom is superinteressant, want dat is net een kabouterhuis. Dus daar moest Joris ook even in gaan zitten.



´s Avonds hebben Paul en ik 1 van de Lord of the Ring (the 2 towers) films zitten kijken. We hadden geen idee welke delen we hebben, maar het bleek niet deel 1 te zijn, dus ff lastig om in te komen. Wel heel erg mooi geschoten en een spannend verhaal.
Toen om half twaalf nog even naar de kelder afgedaald om daar de 2 websites online te zetten. Natuurlijk klopte er iets nog niet, zoals altijd, maar Paul kwam er gelukkig nog vrij snel achter wat dat was, waardoor ze nu netjes online zijn.

Vanochtend ging Paul weer aan het werk en ik ben maar eens weer de was en strijk gaan doen. Daar ben ik heel wat uurtjes mee bezig geweest en helaas nog steeds niet klaar. Ik neem ook steeds even pauze na ongeveer anderhalf uur, want dan heb ik echt geen puf meer. Helaas nog niet klaar, maar dat komt anders morgen wel weer.

Vanavond moeten we eerst om 7 uur gaan eten met het team van de Papalapub waarna we met z´n allen naar het jungbauernball gaan. Dat wordt weer gezellig vrees ik, haha. Vriendin Katharina riep van de week al tegen me dat er zeker een schnaps voor me klaarstaat, hopelijk is ze niet al teveel van dat soort van plan, grinnik.