In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

donderdag, juni 28, 2007

Gigantische stappen

Woensdag begon al lekker grappig. Nadat ik Joris naar school heb gebracht, ben ik even bij de kapper binnen gelopen. Even een afspraak maken, want het is weer nodig. Dus ik maak een afspraak voor kwart voor tien.
Ik ben de deur net twee stappen uit als ik bedenk dat ik om tien uur al een afspraak heb staan. Jaja, het is ochtend en ik ben natuurlijk weer niet wakker. Dus snel terug en een afspraak gemaakt voor vanochtend 8 uur. Tja, als ik Joris naar school heb gebracht, heb ik de tijd.

Woensdag dus om 10 uur afgesproken met de man van de reclameborden. We wisten niet zeker of hij ook reclameschrijven doet. Dat dus niet, maar hij helpt me wel met m´n tekst. Altijd fijn, want de finesses ken ik nu eenmaal niet en ik ben gewoon niet zo goed in dat soort teksten bedenken.
We waren ondertussen ook al gebeld door een andere nederlander in het dorp die moest weten hoe dat ging met die reclamedoeken die hij maakt. Hij heeft snel wat nodig en Robert kan snel leveren dus dat is hartstikke goed. Ach, zo help je mekaar. De ene (Robert) aan een potentiële nieuwe klant, de ander aan iemand die hem kan helpen. Wel leuk, zo merk je hoeveel mensen Paul eigenlijk al kent.
Even lekker zitten netwerken met z´n allen en op het eind wilden we natuurlijk allemaal de koffie en thee betalen dus dat was weer grappig. 3 getrokken portemonnees naast mekaar :D
Daarna ging Paul met Robert mee naar Wörgl om weer wat te plakken en ik ging maar eens inkopen doen, want de voorraadkast was aardig leeg.

Paul was weer vrij snel terug en kon mooi de kinders uit school halen terwijl ik met het eten bezig was. Wat dat betreft zijn we een superteam, kunnen mekaar bij heel veel klussen zo vervangen en zijn daar geen van beiden ook te beroerd voor.
Gistermiddag was Sabine naar gitaarles en daarna weer een berg huiswerk maken. Nou ja, die berg viel eigenlijk wel mee, maar ze deed er weer ellendig lang over. Dat zorgde op het eind van de middag toen ik zag dat ze alweer tv zat te kijken in plaats van te werken weer de nodige bozigheid op. Ik omdat ze zich niet concentreerde, zij omdat ik weer de politie-agent ging uithangen om te zorgen dat ze haar opgaven afkreeg. Pffff, zal blij zijn als het vakantie is, dan zijn we tenminste een tijdje van die ellende verlost. Je wordt namelijk erg moe van elke dag strijd om het huiswerk. En dan zit ze nog niet eens in de pubertijd...... hellup!

Verder ben ik momenteel bezig met het doorwerken van het boekje Giant Steps van Anthony Robbins, als ik het goedheb DE positief denken goeroe in de Joesteetut naaits of amerika. Bevalt erg goed, er wordt van je verwacht dat je er zelf ook flink wat tijd insteekt. Helpt met het vinden van je doelen, het uitwerken hiervan en vooral het actief werken met je ideeën. Daar ik nogal in een soort van impasse zit voor wat betreft mijn wensen voor de toekomst erg goed. Ben veel te veel blijven hangen in m´n verdriet over het verlies van mijn baan op de camping, daar heb ik nu genoeg tijd voor genomen, nu gaan we weer verder.
Ik heb besloten om me volledig te gaan storten op mijn deel van Computer Total. Het vormgeven van mijn werkzaamheden, het uitzoeken wat ik precies wil gaan doen en wat ik daarvoor nog moet leren. Als je op papier hebt staan wat je wilt, is het makkelijker om er aan te werken dan als je steeds maar denkt: ik moet wat anders, maar wat toch. Ik heb dus besloten om voor ons eigen bedrijf te gaan en te blijven werken in plaats van voor een ander. Dat bevalt eigenlijk veel beter, ik kan m´n tijd zelf indelen en opdrachten aannemen die IK leuk vind en niet die voor mijn baas interessant zijn.

Vanochtend dan om 8 uur bij de kapper. Daar heb ik wel 2 1/2 uur doorgebracht. Tja, 2 kleuren verven en knippen en tussendoor moest nog even iemand anders geholpen worden. Geluk daarvan was dit keer dat naast mij vriendin Hanna zat, die vond het ook hoognodig weer eens flink opgekalefaterd te worden. Aan de andere kant ook iemand die weer geverfd moest worden, dus het was erg gezellig zo vroeg op de ochtend. Heerlijk zitten kletsen over die en die en die hoort daar, maar waar hoort die. Erg leuk, weer wat dingen geleerd over een aantal familierelaties in het dorp. Mijn kapster blijkt de dochter te zijn van Andrea die bij de bergbahnen werkt en die ik al heel wat jaartjes ken en het laatste jaar een stuk beter vanwege de contacten die ik voor de camping met haar had. Zo leert een mens elke dag meer.
Ik kreeg daar ook nog een heel groot compliment. We kregen het ook over nederlanders in het dorp, dat zijn er namelijk nogal wat. Daar werd door de dames geroepen dat de meesten zich zo slecht aanpassen of zich in ieder geval totaal niet in het dorp inleven en dat Paul en ik na 2 jaar al zo ontzettend geïntegreerd zijn dat het lijkt alsof we er al veel en veel langer wonen. Dat vinden ze zo ontzettend leuk aan ons. Je kunt je voorstellen dat ik daar even niet wist wat ik moest zeggen, maar ik was zeer zeer gevlijd dat kan ik wel vertellen.
Met mijn haren weer mooi (du hast die haaren schön, du hast die haaren schön, du hast du hast du hast die haaren schön....tralala) Paul opgebeld of we even een bakkie in café central zouden doen en daar had hij wel zin in. Hij had met Reithä afgesproken dat ze om 11.00 uur naar Sinnesberger zouden gaan om inkopen te doen voor de bbq. Even later kwam Reithä binnenlopen met de mededeling dat het eigenlijk onzin was om daar naartoe te gaan. Als we een beetje bij mekaar graaien, dan hebben we alle spullen eigenlijk wel. Moeten we alleen nog etens- en drinkzaken verzorgen.
Ook nog even verder zitten praten over van alles en nog wat en toen was het alweer 12 uur. Dus snel Joris opgehaald en naar huis.
Sabine had vandaag fietsdag en was met de klas naar Kirchberg.
Ze kwam moe maar enthousiast thuis, had het erg fijn gehad dus daar waren Paul en ik erg blij om.

Vanmiddag zijn we naar de spar geweest om vlees te bestellen voor zondag (tja ze hadden het e.e.a. in de aanbieding) en alvast wat dingetjes te kopen. Morgen naar de Hofer voor meer en dan zaterdag het vlees ophalen.
Toen moest Paul nog langs wat klanten en daarna naar Wörgl voor een database probleem dat in de avonduren moet worden opgelost. Tja, dat kan nu eenmaal niet overdag als het bedrijf volop draait. Daar is hij ondertussen ook al dik 2 1/2 uur bezig. Jammer, maar daarvoor was hij overdag weer veel thuis.

Hopelijk wordt het weer zondag wel iets beter dan nu, want het is best fris (was vandaag 15 graden) en zo zonder zon wel een beetje saai. Aan de andere kant, als het gezellig is, dan maakt het ook geen barst uit. We zien wel. Morgen eerst nog een half dagje school voor de kinders en dan is het weer weekend. Ze zijn er aan toe die twee.