In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

dinsdag, juli 31, 2007

Boog(schieten)

Tjonge wat went het toch weer snel zo thuis zijn.
Gisteren op de camping geweest voor wat internetzaken, we hebben een dip in de ontvangst door de vele bomen en zijn hard bezig daar een oplossing voor te bedenken.
Ook nog gezellig zitten praten bij vrienden van ons en die ook meteen aan een extra bed voor in de voortent geholpen. Wij blij (we deden er toch niets mee) en zij ook blij.

Paul ging ´s middags boogschieten met de mannen en ik heb het een en ander gedaan aan de site van de kitzbüheler alpen. Waarna ik alweer naar de camping ben gegaan ook weer voor het internet en dan kom ik ook weer allerlei mensen tegen dus toen Paul om 7 uur een sms schreef dat hij bijna naar huis kwam, was ik dus niet thuis :) Om half 8 toch maar naar huis gegaan want we hadden nog niet gegeten. Besloten om een hapje te gaan eten bij Hotel Reitlwirt. Was weer erg lekker moet ik zeggen. Toen we richting de buitendeur liepen werden we door de chef aangehouden voor een praatje. Natuurlijk moest er nog een schnaps gedronken worden, waarna we ook nog een kopje thee hebben genomen. Goed een uur later zijn we dan toch maar op huis aangegaan.

Vanochtend moest ik ook weer naar de camping voor het een en ander aan internet gerelateerde zaken. Met Paul ook nog gekeken naar een goede lokatie voor een extra mast, die hebben we waarschijnlijk gevonden, maar dat moet nog uitgetest worden. Vanmiddag wordt de paal geleverd en morgen gaan we met testen aan de slag. Hopelijk is het een goede plek die ook meneer de campingbaas bevalt, want die begon alweer te emmeren dat het wel een mooie mast moet zijn (ach wij vinden een stalen best mooi) en dat de plek wel goed moet zijn.

Toen zijn Paul en ik naar Bockern gereden waar Paul was wezen boogschieten. Daar heeft Paul een aantal bogen getest en een mooie uitgezocht. Oftewel wij hebben een echte professionele boog besteld! Mooi ding en ook het boogschieten zelf is leuk. Ik heb ook wat pijlen mogen schieten en dat bevalt wel! We hebben al afgesproken dat we van de week een keer gaan schieten met z´n tweetjes, echt leuk en toch nog een beetje vakantie.
Het liep toen trouwens tegen twaalf uur en we hadden best honger. We hadden dat nog niet gezegd toen we onmiddelijk werden uitgenodigd om te blijven eten. Lekker tosti´s en salade en een kop thee toe. Ontzettend lief en heel erg gezellig. Om half 2 maar weer eens richting huis vertrokken, want er moet natuurlijk ook nog wat gedaan worden.

Wel moet me van het hart dat het ons maar weer eens op is gevallen in de afgelopen dagen hoe ontzettend stug die tirolers toch (lekker niet) zijn. Het is een beeld dat eigenlijk iedereen heeft, maar dat volgens ons een grote onwaarheid is.

Nu dan weer hard aan de slag met vertalen, ik heb nog een hele hoop liggen.