In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zondag, juli 08, 2007

grillen met vrienden

We hebben geluk gehad gisteravond. Het weer bleef prachtig stabiel, dus we hebben zalig buiten kunnen zitten.
Het was echt hartstikke gezellig met Andi en Inken, lekker met z´n allen zitten kletsen over van alles en nog wat. Natuurlijk werd Andi weer wat aan de drukke kant toen hij teveel gedronken had, maar dat geeft niets, hij blijft hartstikke vrolijk.

Tegen een uur of elf nog met z´n viertjes naar Tresor gegaan om daar nog een potje dart te spelen en wat na te praten. Was ook weer gezellig alhoewel er verder vrijwel niemand was. Waarschijnlijk was de meerderheid van de mensen naar Kirchberg naar het 40 jarig bestaansfeest van de Schützen daar.

Vandaag vooral geluierd met z´n allen, lekker van het zonnetje genoten. Paul en de kinderen zijn nog een kleine 2 uurtjes naar het zwembad geweest. Toen begon het weer te onweren dus zijn ze naar huis gegaan. Daar ook nog een groot deel van de tennisfinale van Wimbledon gezien tussen Federer en Nadal. Was een mooie partij (zover wij ´m gezien hebben tenminste) echte genoten van het prachtige spel van die twee.
Toen zijn we naar Loipenstube gegaan om daar eens te eten. In al onze jaren hier in Brixen waren we daar nog nooit geweest en ze staan toch goed bekend.
Wij vonden het niet geheel ons sfeertje. Het vlees was erg goed, de sauzen te zout naar onze zin en de bediening weer prima. Wij geven dan toch de voorkeur aan Reitlwirt. Die hebben zo´n beetje eenzelfde kaart, meer onze sfeer en niet zoveel zout in het eten. En als voordeel dat het op rolafstand is, dat is toch ook altijd wel lekker. Bij uit eten gaan, eten we toch vaak teveel en dan nog een heel end lopen of met de auto vinden we dan minder.

De kinderen zijn momenteel overdag ontzettend lief, maar tegen bedtijd superdwars. Ze willen gewoon niet gaan slapen hoe moe ze ook zijn. Wat erin resulteert dat ze pas tegen een uur of tien, half elf wakker worden en dat vinden we op zondag niet zo heel erg, maar de rest van de week wel. Dus morgenochtend gaan ze uiterlijk om half negen hun bedjes uit, anders hebben we straks niets aan onze vakantie en dat is zonde.

Je merkt in het dorp ook heel langzaam dat de vakanties weer beginnen, heel voorzichtig komen de toeristen weer binnendruppelen. Wel jammer dat de meesten komen in de periode dat wij in NL zijn, maar wie weet zien we begin augustus toch nog wat bekenden, zou wel leuk zijn.