In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

maandag, juli 02, 2007

Grilfeestje

en toen was het weekend alweer voorbij. De voorbereidingen voor het feest hebben best wat tijd in beslag genomen moet ik zeggen.
Vrijdag boodschappen gedaan, het bier en de bierbanken werden geleverd.

Zaterdag de laatste boodschappen gedaan en alvast het e.e.a. gaan voorbereiden. Garage leeggehaald, vlees dat in de marinade moest in de marinade gezet enz.
Tja, dan is het zondag de hele dag aan de slag. Ik had gevulde tomaatjes, komkommer met paté en gevulde eitjes gemaakt. Verder nog een grote bak fruitsla (tja wij kunnen niet zonder) en bakjes met groente.
Lekker rustig aan kunnen doen omdat we niet teveel mensen hadden uitgenodigd (stuk of 40) waarvan uiteindelijk de helft kwam opdagen.
Dus weer veel te veel eten (er kwam er ook 1 met een giga bak tiramisu en kartoffelsalat) en drinken ingeslagen zoals altijd, maar ja, ze zullen maar wel allemaal komen dan zit je toch mooi als je niets meer hebt.
En het moet gezegd het was ontzettend gezellig. We zijn tot een uurtje of half 1 doorgegaan en toen vertrokken ook de laatste gasten. Tja het blijft vandaag maandag en er moet door de meesten natuurlijk gewoon gewerkt worden.

Jammer dat er zoveel mensen uiteindelijk niet konden komen (te druk, te moe, geen puf) maar wel fijn dat er toch nog zoveel mensen even gezellig langs zijn geweest. Toch leuk dat je na een krappe 2 jaar hier wonen al zo´n relatief grote vriendenkring hebt opgebouwd, dat zegt ons in ieder geval een hoop over hoe we hier geaccepteerd worden.

Vanochtend weer vroeg uit bed (ik werd vreselijk geplaagd door zo´n ellendig fruitvliegje dat het nodig vond op mijn mond, in m´n neus en op m´n ogen z´n landingen te oefenen) en de spullen die er nog stonden opgeruimd. Alweer een was weggestreken en de rest staat te draaien. Het leven gaat door.
De kinderen hebben allebei heerlijk uitgeslapen. In deze laatste schoolweek doet Sabine toch vrijwel niets meer (vandaag stonden er maar 3 uurtjes op het programma waarbij ze gingen tennissen) en voor Joris is het sowieso geen probleem natuurlijk. Per slot van rekening is de leerplicht hier pas vanaf 6 jaar.

Dan ga ik zo het vlees in porties verpakken en de vriezer inmikken, dan hebben wij de komende weken nog wel genoeg te eten, haha!