In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, juni 06, 2009

5 en 6 juni

Zo, weer even een verslagje van de laatste twee dagen.
Gisteren was niet alleen de tegelzetter aanwezig, ook de laminaatploeg was weer van de partij.

De laatste twee kamers zijn ook weer keurig gelegd, de buren hebben er ook alleen maar lof voor. De laminaat ligt echt superstrak.

De tegelzetter heeft de toiletten afgemaakt en is begonnen met het leggen van de hal beneden. We mochten daar dan ook niet meer van hem langslopen :)

Verder is de keuken echt helemaal af gemaakt waarbij Joris wel eens wilde proberen of hij in het keukenkastje paste.


Paul is bezig geweest met het aanleggen van het een en ander aan electra in de keuken en is verder vooral veel onderweg geweest bij klanten.
Bij het aanleggen van de electriciteit had hij weer veel hulp van onze kleine klusser in huis, waarvan hier een actiefoto (papa instrueert zoon).


Gistermiddag zijn Paul en ik nog naar Wörgl gereden om daar nog even de laatste hand te leggen aan het installeren van wat zaken bij Musik Tirol en daarna doorgereden om een bank uit te zoeken (we hadden er twee in ons hoofd en hebben nu dus de keuze gemaakt) en te bestellen. Het wordt een rode hoekbank met links een 2 zitter, dan een 3 zitter met daaraan zo´n ligbankje voor 1 persoon. Lekker groot in ieder geval.

Daarna nog wat rondgereden om vloerbedekking uit te zoeken en uiteindelijk toch gewoon bij de Obi terechtgekomen. Daar vloerbedekking besteld voor onze slaapkamer (hadden ze helaas niet op voorraad) en voor de kinderkamers hadden we het meteen mee willen nemen, maar dat ging niet omdat we geen aanhanger of dakdragers bij ons hadden. We hadden gedacht dat we daar een aanhanger konden lenen, maar helaas.
Dus gevraagd of de meneer het klaar wilde maken zodat we het zaterdagochtend konden komen halen. Toen natuurlijk weer naar het huis toe waar de keuken net helemaal netjes gemaakt werd en daarna naar huis om te eten.

Om een uur of negen zijn Paul en ik nog even naar het huis toe gereden, onze keukenman had namelijk zijn aanhanger neergezet en daar konden we al het karton en plastic inmikken. Hij heeft de aanhanger vanochtend meegenomen en netjes bij de vuilstort gebracht :)


Vanochtend dan weer tijdig opgestaan zodat we om kwart voor negen bij de Obi stonden om de vloerbedekking op te halen. Ook meteen gordijnrails en wat andere zaken gehaald. Dit kon allemaal omdat we de auto van vriendje Robert konden lenen, die heeft er namelijk standaard dakdragers opzitten dus dat ging lekker makkelijk.
Paul moest toen weer verder naar wat klanten, terwijl ik nog even wat kleine zaken in Sabine haar kamer heb geverfd, nog een lelijke druiper van Joris zijn muur heb gehaald en netjes over heb geverfd en meteen Joris zijn meubels weer naar Sabine haar kamer heb gesleept.
De kinderen waren ondertussen door oma opgehaald dus tussen de middag hoefde ik maar eten voor 2 personen te maken. Dan ben ik nog steeds blij met het feit dat ik nog het een en ander aan restjes en voorgekookt spul in de vriezer heb zitten, dat aangevuld met verse groenten en pasta en wij kunnen weer eten.

Om twee uur weer naar het huis gegaan en daar eerst met een swiffer geprobeerd het laminaat schoon te maken. Dat ging prima met het vochtige doekje dat erbij zat, maar met de droge doekjes die we verder hebben, ging het helaas niet. Dan maar maandag verder hiermee, want de schlecker (de enige met swiffer spullen) is op zaterdagmiddag gesloten.
Toen naar Joris zijn kamer gegaan en daar samen met mijn kleine hulp de kamer geveegd.



Daarna een stuk van de rol vloerbedekking afgesneden zodat we ´m ook nog een beetje fatsoenlijk uit konden rollen en toen ben begonnen aan het leggen van de vloerbedekking. Ik was al bezig met het snijden langs een lat, maar onze tegelzetter René kwam met de suggestie om dit langs een plekspaan te doen en dat was een hele goede suggestie. Daarna ging het allemaal hartstikke goed en ging het eigenlijk vrij snel. Ik kan dus met trots zeggen dat ik helemaal alleen vloerbedekking heb gelegd en daar ben ik echt wel hartstikke trots op!
Toen heb ik de kleine draadjes nog afgeknipt en stofgezogen waarna Paul en ik aan de slag zijn gegaan met het in elkaar zetten van het slaapkamerameublement dat we voor Joris hebben gekregen.


Om half negen stond het geheel, dat hadden we echt nooit verwacht. Wel willen we nog een stuk van het hoofdeinde van het bed afzagen, want dat staat nu wel heel erg groot te wezen. Het bed hoort ook eigenlijk naast de kledingkast te staan in de originele opstellen, maar dat past nu eenmaal niet in deze kamer.
Joris heeft alleen de foto´s nog maar gezien en is nu al enthousiast, we denken dat hij morgen eigenlijk al wel in z´n nieuwe kamer zal willen blijven slapen :)

1 Comments:

At 07 juni, 2009 09:48, Anonymous ineke zei....

Wat gat het opeens hard allemaal!! Ik denk dat Joris inderdaad wel snel in zijn nieuwe kamer kan gaan slapen!
En jij wilt vast ook snel in je nieuwe keuken aan de slag!!!
Succes weer!!!
gr Ineke

 

Een reactie posten

<< Home