In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

maandag, augustus 17, 2009

Gezellig weekendje

Afgelopen vrijdag was het dan zover. Mijn ouders kwamen naar Brixen.
De kinderen hadden zich daar natuurlijk erg op verheugd, want met opa en oma ga je altijd leuke dingen doen.
Eerst hebben we ze maar een rondleiding door het huis gegeven, want de foto´s op mijn weblog zijn leuk, maar het is veel leuker om het geheel in het echt te zien.
Als snel daarna werden opa en oma door Joris verleidt tot het doen van een spelletje Uno (kaartspel) en op verzoek van Sabine was deze dag dan ook meteen de dag dat we uit eten gingen. Heerlijk bij Schmiedhäusl gegeten en daarna door gegaan naar het concert van de muziekkapel samen met de rockband Milestone.
Het was gezellig druk, de muziek stond nog op een redelijk niveau dus we konden ook nog met elkaar praten.
Iets na tien uur hadden de kinderen het gezien, die waren toch behoorlijk gespannen geweest door het feit dat opa en oma kwamen, dus ondertussen hartstikke moe.
Thuis nog een klein slokje gedronken en vervolgens hebben we de kinderen hun bedjes in gestopt.

De volgende ochtend heel lui tot een uur of negen in bed gelegen en omdat het Maria Himmelfahrt was, heb ik broodjes en croissants bij de BP gehaald.
Ik was bang dat ik met 6 broodjes en 4 croissant te weinig had, maar met hulp van de 3 krentenbollen die oma ook nog bleek te hebben, was het meer dan genoeg.
Als verrassing hadden ze trouwens ook gevulde koeken van de bakker (LEKKER!!!!!) en een haagsche kakker van bakkerij Hessing in Den Haag meegenomen. Ik kan ´m alleen maar aanbevelen, zo lekker!

Omdat het zulk heerlijk weer was, hebben we besloten een wandeling te gaan maken.

Dus meteen vanuit huis de berg op, langs boerderij Adlhof, via een prachtig bosweggetje langs de Buchau naar Gasthof Nieding.
Onderweg hebben we een heleboel leuke dieren gezien:




en Sabine heeft ze helaas ook gevoeld, want die werd twee keer door zo´n ellendige brem (daas/horzel) in haar knieholte gestoken. Gelukkig had oma aan Azaron gedacht zodat de ergste pijn snel weg was.

Toen we bij Gasthof Nieding zaten te eten, zagen we ineens dat we een lifter mee hadden genomen. Deze wilde ook graag een hapje eten dus hij mocht meeëten van onze druifjes:


De terugweg gingen we een stukje over de weg, waar ook Joris zo´n leuke sprinkhaan vond, waardoor beide kinderen ineens een lief huisdier hadden:

Natuurlijk maar voor zolang het duurde, want sprinkhanen vinden het niet zo nodig om de hele tijd op een mens rond te springen. Maar goed, de lol was er niet kleiner om.
Na het stukje straat, staken we tussendoor langs de boerderij van de familie Kaufmann en onder het genot van prachtige uitzichten zijn we rustig naar beneden gelopen.
Thuisgekomen voor alle liefhebbers een glas multivitaminesap met een bol vanilleijs erin gemaakt, zodat de grote dorst die we allemaal hadden gekregen van het warme weer als ijs voor de zon wegsmolt :)
Paul en Joris zijn ook nog even gaan zwemmen, terwijl de rest van de familie zich heerlijk op heeft gehouden in de koelte van het huis.
Als avondeten hadden we bedacht dat we wel een schnitzel in paprikaroomsaus, gemengde groenten met kruidenboter en aardappeltjes uit de oven konden eten. Als toetje was er voor de liefhebbers nog wat heerlijk Haagen Dasz ijs.
De kinderen hebben we op tijd hun bed in gestopt, die waren helemaal op door de warmte. Zelf ook niet al te laat gaan slapen, zodat we zondag ook weer fit zouden zijn.

Zondag weer heerlijk uitgeslapen, spelletjes gespeeld en zo tegen het middaguur zijn we naar de minigolfplaats hier vlakbij gegaan. Ontzettend leuk bijna 2 uur gespeeld en vervolgens bij de Kegelstüberl een bak ijs gaan eten. Het was echt loeiheet, dus we vonden het niet erg om weer naar huis te gaan.
Daar zijn oma en de kinderen spelletjes gaan doen, opa en Paul gaan lezen en ik had nog een stapel was te doen en de lasagna voor het avondeten voor te bereiden.
Voor je het weet zit je dan al weer gezellig te tafelen en is het ook alweer snel bedtijd. De kinderen hebben samen met oma ook hun tassen alvast ingepakt, want om dat ´s ochtends nog snel even te doen, vind ik dan weer onhandig.

Vandaag ook weer pas zo rond negen uur ontbeten, waarna de rit richting Nederland op het programma stond. Weliswaar met tussenstop in Duitsland, want opa en oma hebben geen zin meer om tien tot twaalf uur achter elkaar in de auto te zitten. Geef ze eens ongelijk! Joris was ernstig aan het mopperen dat hij in zo´n kinderzitje moest (daar ben ik toch veel te groot voor, mopperdemopper), maar nadat we aangegeven hadden dat opa en oma een flinke boete krijgen als hij er niet in gaat zitten en ze dan heel veel leuke dingen niet meer kunnen doen omdat het geld dan op is, gaf hij toch toe en is braaf gaan zitten.

Paul moest toen snel door naar z´n klanten, ik heb nog even met de buurvrouwen staan praten die er nu ook wat vaart achter gaan zetten (onze directe buren hebben hun huur per einde van de maand opgezegd dus moeten nu ook) en verder alvast de administratie weer even bijgewerkt. Het gewone leven gaat dus weer flink z´n gangetje en voor we het weten is het alweer tijd om de kids op te halen.

Het is vandaag alweer prachtig weer en dat gaan we vieren met tortilla´s gevuld met gebakken kipfilet met bosuitjes en kruidenkaas. Dat de kinderen niet thuis zijn, betekent natuurlijk niet dat we niet lekker eten!

1 Comments:

At 17 augustus, 2009 13:48, Anonymous ineke zei....

Mmmmm zo'n Haagse Kakker hebben wij deze zomer tovallig ook op moeten eten. Was zeker geen straf!!!
Eeb heerlijke tijd gewenst zo zonder kinderen...

 

Een reactie posten

<< Home