In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

maandag, september 14, 2009

Ik had even geen zin

dus heb ik een tijdje niet meer geschreven.
In de tussentijd is er natuurlijk van alles gebeurd.
Ten eerste hebben we natuurlijk ons "vochtprobleempje". Hiervoor staat de kelder vol met apparaten en er liggen overal slangen waar we continu over- en omheen moeten laveren. Ook buiten staat een apparaat dat de vochtige lucht af moet zuigen. Hoe het helemaal werkt snap ik niet, maar het zorgt er in ieder geval voor dat het hier droog wordt. Om te beginnen de boosdoener en daarna de apparaten die het weer op moeten lossen.








Ook de attika (balkonrand) is nu bekleed. Eerst ging er een houten plank op:

en daarna werd het geheel met blik bekleed:



Ook aan de achterkant werd hard gewerkt en heeft de gemeente netjes een muurtje gebouwd. Vandaag kwam er ook al weer iemand langs om het geheel aan te harken en er een wat steviger looppaadje van te maken.






Dan is er in de afgelopen twee weken ook hard gewerkt aan de buitenisolatie.
Eerst de kelderverdieping en vanaf daar netjes omhoog:





Op 3 september waren Paul en ik 17 jaar getrouwd en kreeg ik een prachtige bos met 17 gele rozen van hem.


Natuurlijk hebben we in de tussentijd ook gewoon weer gewerkt om alle achterstanden in te halen. De kinderen zijn nog een aantal keren lekker wezen zwemmen en op 8 september zijn de kinderen en ik samen naar het Hexenwasser in Söll gewandeld. Het was prachtig weer dus we hebben er ontzettend van genoten. Heerlijk boterhammetjes met gebakken ei, een fles cola, studentenhaver en pepermuntjes mee en wandelen maar.
rugzak waar ga je met dat jongetje naartoe?

dieren blijven gek op Sabine

zeg, jij maakt toch geen foto van mij hè?!

Toen bleek dat er bij het Hexenwasser ook een standje was waar zelfgemaakt (boeren)ijs werd verkocht, moesten wij dat natuurlijk ook proeven en het moet gezegd, het was heeeeerlijk!

Op 9 september moesten de kinderen weer naar school, dus vanaf die dag zijn wij doordeweeks weer genoodzaakt om om 6 uur op te staan. Het blijft toch een kwelling hoor, maar goed, wat moet dat moet dan maar. In het weekend slapen we lekker uit.
De uiteindelijke roosters hebben we nog niet, maar zouden de kinderen vandaag moeten krijgen.
Van Joris weten we in ieder geval dat hij op de dinsdag- en woensdagochtend extra bijles gaat krijgen in Duits. Speciaal voor kinderen met een niet-duitse moedertaal. Daar Joris nog regelmatig een nederlands woord door z´n zinnen gooit, vonden wij dat een prachtig aanbod van de school, dus hebben hem er meteen voor ingeschreven.
Wel weer een ellendige tijd van 7.15 tot 7.40 uur, maar goed uit bed zijn we dan toch al.

Tot zover dan de update, ik hoop nu weer wat regelmatiger te gaan schrijven.

1 Comments:

At 14 september, 2009 11:50, Anonymous ineke zei....

Woon je eindelijk heerlijk in je nieuwe huis, gaan ze er zo'n puinhoop van maken, grrrrr.Hopelijk is het vochtprobleem snel voorbij.
Maar dat muurtje ziet er prima uit, het SCHREEUWT natuurlijk wel om rotsplantjes!!! Moet jij dat eventueel doen of is dat gemeentegrond?

Goed van die bijles, blijft toch belangrijk dat de basis goed is.
gr Ineke

 

Een reactie posten

<< Home