In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zondag, november 22, 2009

Balkon en regenpijp

Vrijdag stonden ineens weer een paar mannen voor de deur, die de regenpijpen kwamen maken. Dat vonden wij natuurlijk helemaal niet verkeerd! Uiteindelijk hebben we aan de achterkant van het huis twee regenpijpen naast elkaar zitten. Een aan onze kant, een bij de buurtjes.


Aan de voorkant zit er maar een. Daar is de verdeling niet zo apart gemaakt als achter. (wij staan toch niet op de foto hè, vroegen de mannen nog...) Dit ziet er toch een stuk beter uit dan het plastic geval dat we tot nu toe hadden staan.

Om dit te vieren hebben we ´s avonds meteen onze kachel maar weer eens aangestoken. Het blijft toch een mooi gezicht.

Zaterdag zijn we met z´n viertjes gezellig naar Innsbruck gereden. Het vignet dat Paul donderdag had moeten kopen, was nog steeds geldig, dus daar hebben we gebruik van gemaakt. Eerst uitgebreid naar de IKEA geweest, waar we wat plantjes hebben gekocht voor het aquarium (daar gebruiken ze de plantjes in een siervaas), paraplu´s voor de kinderen, twee supergoede kleine messen en luxaflex voor Paul z´n buro. Verder hebben we er natuurlijk gehaktballetjes gegeten en zelf een softijsje getapt. Daarna de rest van het winkelcentrum nog bekeken, onder andere bij Toys 4 us geweest om de playmobil school te bekijken die de kinderen zo graag willen hebben. Nou, ik kan je vertellen, die kost € 119,95 (afgeprijsd vanaf € 149,95 zeggen ze) en komt er in nog geen 120 jaar voor die prijs. Wat een oplichterij is dat toch zeg en om nu te zeggen dat ik denk dat de kinderen en vrijwel dagelijks mee gaan spelen..... nee. Ik was er echt hard over aan het denken, juist omdat Playmobil iets is dat je leven lang meegaat, maar dit is me toch te gortig.

Daarna zijn we naar het vliegveld in Innsbruck gereden, even gezellig vliegtuigjes kijken. Het is natuurlijk een heel klein vliegveld, vergeleken met Schiphol of München is het helemaal niets, maar daardoor heb je natuurlijk wel weer een prachtig overzicht vanaf het terras van het restaurant.
Joris heeft ook nog gefilmd, hij heeft niet bepaald een stille hand, maar dit vliegtuig hebben we aan zien komen, vervolgens gezien hoe het onderhoud en de testen gedaan werden en daarna vertrok het weer. Van het vertrek heeft Joris (o.a.) dit filmpje gemaakt:


Toen we thuiskwamen hadden de buren van het huizenblokje (2 huizen) naast ons een kampvuur gemaakt. Ze hadden nogal wat nat hout gehad waar ze vanaf moesten, dus hadden besloten om dit op te stoken. Prachtig natuurlijk, dus wij hebben een aantal marshmallows gehaald, op een spiesje gedaan en steeds even bij het vuur gehouden. Ook het buurjongetje vond ze erg lekker, maar die had ze liever gewoon koud.

Vandaag hebben we ons balkon uitgebreid kunnen bewonderen dat gisteren al gemaakt was. Het was al redelijk schemerig aan het worden toen we thuiskwamen, dus toen kon ik geen foto´s maken. We zijn supertevreden, we hadden niet verwacht dat het er zo goed uit zou komen te zien.