In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

maandag, december 21, 2009

Het begint te wennen

op mijn nieuwe werkplek. Begin al redelijk wegwijs te raken en leer ook steeds beter wat ik mensen wel en niet kan aanraden. Erg belangrijk is het overleg tussen alle partijen en dat loopt vrij goed.
Vandaag was een gewone dag en dan ben je gewoon de hele dag lekker bezig. Zelfs nog even tijd gevonden om de vloer van de skilerarenruimte stof te zuigen en te dweilen. Die wordt met dit weer natuurlijk heel snel heel smerig en leuk of niet leuk, het hoort nu eenmaal bij het werk.
De skileraren beginnen ook aan me te wennen en ik aan hun manier van communiceren. Het gaat al een stuk beter dan in de eerste hektische dagen. Wat heel erg fijn was, is dat ik vandaag om kwart over vijf klaar was. Precies wat we in het begin hadden afgesproken en erg prettig in verband met eten koken en de kinderen ook eens zien. Na het weekend had ik toch een beetje angst dat het elke dag nog wel eens laat kon worden en ik heb vanochtend dan ook eerst met Hans overlegd en hem verteld dat dat voor mij echt een groot probleem is. Ik mag nu om half vijf beginnen met de dagafsluiting, zodat ik daar tegen vijf uur mee klaar ben (zolang er tenminste niet elke keer mensen langskomen die er zo lang over doen om te besluiten wat ze willen, hoe ze willen betalen enz.....zucht).

Wat ik heel erg leuk vind, is dat er ook al heel wat campinggasten langs zijn geweest, ik mis de bekende gezichten wat dat betreft echt wel een beetje hoor.
Sabine heeft duidelijk best nog wat moeite met het feit dat zowel Paul als ik er niet zijn, Joris heeft daar een stuk minder last van. Toen Paul me om iets voor 1 uur wegbracht, is hij lekker buiten gaan spelen en we zagen hem even later al met Angelina lopen.

Paul heeft het voor de verandering flink druk en is ook deze avond weer bij een klant aan het werk. Niet altijd even leuk, maar ja het hoort er bij.

Ik ben gisteravond uiteindelijk tot bijna elf uur nog aan het werk geweest, vandaag wilde ik het toch maar iets vroeger maken.
Zo nog wel kijken of er nog vertaalwerk is en ook de strijk heeft weer aandacht nodig...