In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

dinsdag, december 08, 2009

Vrije dag

Gisteravond zijn Paul en ik nog even kort naar de Papalapub geweest om het rooster voor de komende weken door te spreken. Paul vindt het prettig als ik daarbij ben, omdat ik wat beter op de hoogte ben van onze agenda dan hij. Lekker twee koppen thee gedronken en een beetje met Mike(y) zitten kletsen. De knul is 17 en timmerman in opleiding. We hebben erg gelachen want het lukte Mike niet om van ons te winnen met nagelen. Is natuurlijk best erg voor een timmerman (en dan ook nog eens van een vrouw verliezen....auw!). Ik heb me dan ook ingehouden en ben niet heel hard gaan juichen toen ik won (doe ik normaal wel). Ook nog met twee nederlandse ski-leraren gepraat; vader en dochter, super leuke mensen. Dat blijkt ook wel, want vaders zit al behoorlijk volgeboekt met mensen die persé les van hem willen hebben. Dan moet je gewoon wel goed zijn. Ik moet natuurlijk ook hard oefenen met gezichten in combinatie met namen inprenten dus dat is altijd goed.
Daarna de kinderen in bed gestopt, nog even zitten kletsen en toen zijn we ook ons bed ingedoken.

Vandaag hadden we lekker nog een dagje vrij. Maria Ontvangenis.
Elke Maria-dag wordt hier gevierd, dus daar hebben we mazzel aan. Er wordt ons door nederlanders vaak gezegd dat we hier zoveel vrije dagen hebben :), tja het is natuurlijk een goede reden om naar een land te verhuizen waar het volk de regering niet de gelegenheid geeft om alle feestdagen af te pakken.....

We hebben dus heerlijk uitgeslapen en werden wakker met het geluid van ..... regen... :(  boehoehoe
Maar goed, we kunnen er toch niets aan doen, dus we hebben er gewoon een gezellig dagje van gemaakt. Spelletjes gedaan, zowel met als zonder computer, vanochtend was The Little Lord Fountleroy op tv, daar hebben de kinderen en ik naar zitten kijken.
Natuurlijk ook tussendoor nog wel wat werk gedaan, maar niet zoveel en alles lekker rustig aan. Per slot van rekening gaan we morgenochtend weer vroeg aan de slag.

Voor wat betreft de camera van de camping: wij hebben ook gezien dat deze het niet doet. Vragen gaarne aan Christoph richten, wij beheren de camera niet.

Dan wens ik iedereen weer een fijne avond. Ik ben morgenochtend vanaf 6.45 uur weer aan de slag.