In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zondag, november 29, 2009

Kaslachpass feest

Paul heeft de kinderen en mij uiteindelijk toch nog voor de show opgehaald. Sabine had eigenlijk toch wel heel veel zin om te gaan en daar de jongens een nieuwe show gingen opvoeren, wilde ik ook wel kijken.
Natuurlijk is het geheel vooraf gegaan door de optocht door het dorp, daar waren wij dus niet bij, maar Paul heeft daar ook al het nodige aan foto´s gemaakt.
















Eerst zonder masker......dan met.




Natuurlijk liepen er nog veel meer van deze bijzondere figuren rond. De volgende foto vond ik ook mooi geworden.


Op het parkeerterrein bij de lift was het weer erg gezellig gemaakt. Natuurlijk stonden er 2 bars met drinken, een aantal verwarmingslantaarns en zoals elk jaar de vuurtonnen.
lekker warm en heerlijk knus. Glühweintje erbij en beter kan het niet worden!


Op het buitenterrein werd toen een soort van kooi gebouwd waarin de show werd opgevoerd. Omdat er vuur in de show was geïntegreerd en er ook een vuurspuwer bijliep, zal dit vermoedelijk in verband met de veiligheidsmaatregelen verplicht zijn. Er hangen helaas ook aan dit soort tradities steeds meer regels, omdat sommige mensen het nodig vinden de jongens te treiteren en soms zelfs aan te vallen. Ook niet alle "duiveltjes" zijn altijd even lief en die moeten met een nummer op lopen zodat herkend kan worden wie er in het pak zit.

Maar goed, dat maakte de show niet minder mooi. Ze hadden overduidelijk heel erg hun best gedaan en de meesten waren stik zenuwachtig voor hun optreden. De mannen doen ook erg hun best om de kinderen te laten zien dat ze er alleen maar gevaarlijk uitzien maar niet gevaarlijk zijn. Hier een plaatje en een duivel die op verzoek speciaal naar de kinderen toekwam die dan aan hem mochten voelen.
Hij deed dat zo verschrikkelijk lief (en dat terwijl de show bezig was), dat was echt heel leuk om te zien.



Natuurlijk kwamen in de show de goede en de slechte duivels tevoorschijn. Hierboven de aanvoerder van de goede duivels.

Dit keer bleek de grote slechterik de heks te zijn, die tijdens het hele optreden steeds de arena binnen kwam rennen en al koprollend voor oproer zorgde. Een hele leuke nieuwe wending, die door het publiek ook gewaardeerd werd met een groot applaus.
Natuurlijk moest de bozerik wel de kist in, dat hoort erbij:
de boze heks ligt hier in de kist en wordt in bedwang gehouden door deze grote gehoornde knapperd :)




Afsluitend was er ter ere van het tienjarig bestaan van de Kaslachpass ook nog een groot vuurwerk, waar we met z´n allen ook waanzinnig van hebben genoten. Echt fantastisch!


Daarna zijn we met z´n viertjes de feesttent in gedoken, waar de kinderen en ik ook nog even volgesmeerd werden met schoensmeer. Het idee achter dit gebruik ken ik helaas niet, maar iedereen accepteert het breeduit lachend en als je niet wilt, dan ben je toch echt een buitenbeentje hoor.
Sabine zag er trouwens heel volwassen uit in haar zwarte jas, met zwarte kaslachpassmuts en zwart ingesmeerde gezicht. Helaas is de foto die ik daarvan gemaakt heb mislukt :(

Iets na tien uur zijn we weer naar huis gegaan, Joris had het helemaal gehad. Sabine is ondertussen een echte tiener, die vindt dit soort dingen prachtig en zou het liefst langer willen blijven.
Thuis eerst onze gezichten en handen gewassen met flink veel zeep en warm water en daarna het traditionele kopje thee voor het naar bed gaan gedronken. Kinderen naar bed gebracht en zelf nog even de bank op gedoken. Ik was absoluut niet moe en ook Paul had nog wel zin, dus we zijn met z´n tweetjes om half twaalf richting Papalapub vertrokken (en voor de zenuwachtigen onder jullie: ja hoor, de buurvrouw hield een oogje in het zeil), zijn daar gezellig tot een uur of 1 gebleven, natuurlijk weer zwart gesmeerd en het was vooral ontzettend gezellig.
Vanwege mijn dieet mag ik eigenlijk alleen maar mineraalwater drinken, maar dat leverde me geen enkel probleem op; ik had het minstens net zo goed naar m´n zin als met cola (met of zonder alcoholische toevoegsels, hihi).

Vanochtend daarom zalig, veel te lang uitgeslapen en helemaal niets gedaan. Ja een speciaal broodimitatie-iets gebakken zodat ik ook een soort brood heb om te eten. Is makkelijker dan elke keer speciaal iets staan bakken. Ik heb al een sneetje met roomboter en kaas geprobeerd, dat was best te doen. Ook een deel gebruikt om vanavond mijn pizza-bodem mee te maken. Werd wel heel slap (is beter geschikt als opgerolde tortilla) maar ik kon zo tenminste met de rest van het gezin mee-eten.

Verder hebben we vanmiddag een matinee-voorstelling gehouden. Gezellig met z´n viertjes op de bank een filmpje kijken.

Morgenochtend ga ik eerst langs de camping om onze flyers eindelijk weer eens bij te vullen en daarna weer hard aan de slag in het buro.