In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

woensdag, augustus 29, 2012

Filzalmsee

Zondag 19 augustus, alweer een prachtige dag. In plaats van naar het zwembad, wilde Joris graag met z´n allen ergens heen. Ik ga niet mee naar het zwembad omdat daar veel te veel van die steekbeesten zijn en ook Sabine had daar niet echt zin in.
Dus werd er besloten, dat we naar de Filzalmsee op Hochbrixen zouden gaan.
Eten en drinken mee en bij wijze van uitzonderingen zijn we met de gondel omhoog gegaan.

We waren op tijd weg en rond kwart over tien al boven; dat bleek later heel verstandig te zijn, want hierdoor hadden we nog een prachtig plekje in de schaduw, wat een uurtje later zeker weg was geweest. Paul en de kinderen hebben lekker gezwommen en met water gespeeld, ik heb heerlijk gelezen en ben nog een stukje gaan wandelen (niet te ver, daarvoor was het veel te heet in de volle zon).


Vanuit het dal hoorde ik allemaal muziek omhoog komen. Er was een flink feest van de "gran canaria groep". Daar staat een Tiroolse bar. De man is muzikant en organiseert elk jaar met zijn vaste gasten een reis naar Brixen met veel muziek, eten en drinken. Super reclame voor ons dorpje.

Tegen half drie zijn we weer terug naar huis gegaan, daar hebben we lekker een ijsje gegeten en verder genoten van een prachtige dag.