In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zondag, augustus 25, 2013

Vakantie NL 2013, dag 2

Vanuit Engelskirchen op naar bungalowparkje "De Lourenshoeve" in Den Ham, Overijssel.
Daar had ik een huisje geboekt voor een week. Ook daar natuurlijk weer gebruik gemaakt van een aanbieding, waardoor het huisje in plaats van de volle prijs, slechts iets meer dan de helft kostte.

Toen we aankwamen was er niemand bij de receptie (13.30 uur), wat ons deed denken aan een bepaalde camping hier in Brixen ... :). Even gebeld en toen kwam er een jong meisje aan dat ons de ingangssleutel van het park en het huisje gaf. Betalen moesten we maandag maar even komen doen, want er zat geen wisselgeld in de kassa. Een beetje apart vonden we dat wel, want we hadden afgesproken dat ik contant zou betalen. Ze wisten namelijk hun eigen IBAN en BIC nummer niet, dus ik had niets over kunnen maken.
Maar goed, wij het parkje op en in het derde laantje het derde huisje aan de linkerkant betrokken. Zo ziet het er uit:


De ingang zit aan de rechterkant. Als je binnenkomt, is meteen rechts de badkamer met douche en wasbakje. Daarna aan de rechterkant een hok waarin normaalgesproken het tuinmeubiliar staat (dat stond bij ons al buiten), de schoonmaakspullen en het wasrek. Daar kun je ook perfect je fietsen stallen. Dan de wc. Aan het eind van het gangetje de ouderslaapkamer. Verder een leuke open woonkamer met eetkeuken. Boven zijn nog 2 slaapkamers met allebei 2 bedden. De ene kamer is wel wat aan de kleine kant, wat vooral als negatieve kant heeft, dat de deur het plafond in slaat als je de deur open doet. Wel heerlijk voor ons, want dochterlief slaapt graag met de deur dicht, terwijl zoon de deur open wil hebben. En een beetje privacy wordt vooral door dochter nu toch wel zo langzamerhand op prijs gesteld.

Daarna zijn we naar Vroomshoop gereden om een hapje te eten bij de snackbar en vervolgens boodschappen in te slaan. De zondagsrust wordt in deze omgeving (gelukkig) nog hoog in ere gehouden, dus wilden we wel genoeg te eten in huis hebben.
Ook nog even naar Den Ham gereden om te bekijken wat daar allemaal te zien is. Het dorp bleek nog een stuk groter dan we dachten en heeft ook een leuk, bescheiden winkelaanbod.

De rest van de dag hebben we in en rondom ons huisje zitten bijkomen van de reis.