In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zondag, augustus 25, 2013

Vakantie NL 2013, dag 3

Zondag, dat betekent dus heerlijk uitslapen en uitgebreid ontbijten.
We doen ons helemaal tegoed aan het nederlandse beleg, beschuit en ontbijtkoek. De (biologische) melk kan ons minder bekoren, daar zijn we duidelijk erg verwend met de biologische almmelk, die tenminste ergens naar smaakt.

Vervolgens het internet maar eens opgestart om te kijken wat er in de omgeving te doen is. We besluiten dat we eigenlijk wel naar de film "The Lone Ranger" willen. Hier spreken de acteurs tenminste geen duits en klinkt Johnny Depp tenminste niet verdacht veel als Will Smith..


Toen moest de keuze voor de plaats waar we wilden gaan kijken nog gemaakt worden. Het werd uiteindelijk Zwolle, omdat de film daar op een fatsoenlijke tijd draaide (16:25 uur).
Dus hup in de auto naar Zwolle, zodat we vooraf ook nog even op ons gemakje konden wandelen. En dat was maar goed ook, want er bleek kermis te zijn!
Eerst hebben we de bioscoop opgezocht en hebben kaartjes gekocht, daarna terug naar de kermis, waar we een hele spectaculaire attractie hebben bekeken, de Turbine. Dat ding was hooooooooog!!! En ontzettend leuk om te zien. Als je in youtube zoekt op turbine, kermis zwolle, dan vind je vanzelf de filmpjes.
Toen we langs de schietkraam kwamen, kon Sabine zich natuurlijk niet inhouden en moest zo´n geweer even uitproberen


Daarna zijn we nog een kort rondje over de kermis gelopen, hebben een vietnamese loempia gekocht en zijn naar de bioscoop gegaan.
Na een hele leuke voorstelling, zijn we weer terug naar de kermis gegaan. Joris, Sabine en ik zijn daar in een leuke achtbaan, de supermaus, gegaan.

Joris heeft nog ballen gegooid (foto is helaas mislukt), Paul en Sabine hebben nog een keer geschoten en toen zijn we gaan eten.
Het "indonesische" restaurant dat Paul had gevonden, bleek meer een chinees te zijn en daar hadden we niet zo´n zin in, dus zijn we naar de griek gegaan.
Dat bleek een ontzettende afknapper te zijn. Het was er vreselijk donker binnen, zodat je amper kon zien wat je op je bord kreeg. De smaak liet echter al iets raden; de wijnbladeren kwamen uit blik, die waren absoluut niet vers gemaakt. Het vlees was duidelijk zeer goedkoop van de kiloslager, kip was plofkip die met water was bewerkt en de kok had geprobeerd het vlees net aan gaar te krijgen, wat er in had geresulteerd, dat het allemaal net niet lekker was. De kwaliteit was te goed om het terug naar de keuken te sturen, maar te slecht om er van te genieten. Een toetje hebben we er dan ook niet genomen.
We hebben nog een klein stukje over de kermis gelopen en zijn toen terug naar de parkeergarage gewandeld om naar het huisje te rijden.

Maar voordat we de stad uit konden, moesten we eerst nog langs een alcohol controle. We hadden al afgesproken dat we tirools zouden praten, maar de agent wist duidelijk niet goed wat hij met ons aan moest, stak onder het roepen van "alcoholcontrole" zo´n blaasapparaat in de auto, keek ons vooral niet aan en pakte zonder iets te zeggen het door Paul teruggegeven apparaat weer aan.
Konden wij ons tirools ook niet op die man uitleven. Had ik trouwens al verteld dat Paul alleen maar water had gedronken?...

Moe, maar voldaan weer thuisgekomen.