In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

maandag, november 17, 2014

Lekkere wandeling en weersvoorspelling

En toen ineens werd het droog, dus de zondag kon ook nog deels buiten doorgebracht worden.
Paul en ik trokken meteen onze wandelschoenen aan en beschenen door een heerlijk herfstzonnetje hebben we "onze" berg een stuk bewandeld.

Als eerste kwamen we deze prachtige tak, begroeid met zwammen, tegen.

Vervolgens kom je langs een almstal, iets wat voor ons een vanzelfsprekendheid is, maar als je als toerist naar je eigen omgeving kijkt, dan ziet het er toch ineens anders uit. Het wordt een foto-object.

Een stukje verderop een prachtig kijkje tussen de bomen door op het omringende berglandschap.

Waarna je bij een ingenieus stukje noodzakelijk kwaad komt. Wij vinden het er ontzettend lelijk uitzien, maar wat zijn we blij dat de beek op deze manier verbouwd is. Het scheelt heel veel overstromingsgevaar!
 
Door het prachtige weer van de laatste tijd kom je ook overal nog bloemetjes tegen.

En van zo´n mooi plukje mos, worden we ook blij.

We genieten tijdens zo´n wandeling heel erg van onze prachtige omgeving, die er zo met het herfstweer fantastisch bij ligt.


Als je dan thuiskomt geniet je van de warmte en de ruimte van het huis. De verwarming staat nog steeds maar minimaal aan, als we het koud krijgen, dan stoken we de houtkachel even op en daar laten we het bij. Ik vind het persoonlijk heerlijk, want daardoor is de lucht in huis tenminste niet zo stokdroog. Het grootste nadeel van vloerverwarming.


Vandaag weer een standaard maandag. Behalve het feit dat Joris nogal overstuur thuiskwam omdat een jongen bij hem uit de klas hem weer geslagen had (de jongen heeft ADHD, gaat erg snel over de rooie en Joris werkt als een rode lap op een stier bij die knul) eigenlijk niets bijzonders. Wel gaat er even een briefje naar de klassenleraar dat we graag willen dat de jongens niet dicht bij elkaar gezet worden in de klas, want het is zo voor allebei de jongens niet leuk op school.

Nu we dichterbij de winter komen, wordt ook de weersvoorspelling interessanter. Het grappigste is, dat de voorspellers het vaak niet helemaal met elkaar eens zijn. Vooral degenen voor wie het interessant is, hebben er nogal een handje van om sneeuw te voorspellen als de ander regen zegt.
Kijk maar.
Dit wordt het weer volgens de website van SkiWelt.
 
Als skigebied wil je natuurlijk graag sneeuw hebben :) anders is het snel gedaan met je inkomsten.

Bij wetter.at vinden we de volgende voorspelling:
Een stuk warmer en daardoor ook geen sneeuw, maar regen.

Als laatste nog een kijkje op yr.no. Een noorse site, die vaak de meest correcte voorspellingen heeft (maar ook niet altijd)
Zoals te zien zitten die met de temperaturen weer net wat lager dan wetter.at en de neerslaghoeveelheden zijn een stuk hoger.

Ik ben heel benieuwd wie er gelijk gaat hebben. Hopelijk gaat SkiWelt winnen!