In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

maandag, november 03, 2014

En toen was het weer maandag

Time flies, ook als je niet de hele tijd "fun" hebt.
Vandaag was weer zo´n typische maandag, dus: wassen, drogen, strijken, stofzuigen, dweilen, opruimen, boodschappen doen, maandadministratie oktober verzorgen, nog meer strijken, eten voorbereiden en koken.
Tussendoor gelukkig ook nog ruim een uur aan mijn nieuwe studie kunnen besteden.
Ik ben begonnen aan de opleiding "Ernährungstrainerin", voedingscoach dus. Het was weer hoog tijd om iets nieuws te leren en dit leek me wel een interessante opleiding.
Vandaag dus begonnen met de eerste "echte" les (de 2 introductielessen had ik al doorgewerkt), namelijk Basiswissen Mensch. Biologie dus. Altijd leuk :)

Verder nog een leuk nieuwtje. Joris kwam helemaal blij thuis, want hij heeft voor z´n proefwerk engels een 1- gehaald! Van de 52 punten had hij er 49. Helemaal toppie!
Traditiegetrouw mocht hij kiezen wat we gingen eten en hij koos chili-kip. Helaas helaas hadden we nog maar 1 eetlepel zoete-chilisaus in de fles zitten, maar dat mocht de pret niet drukken.
Lekker een flinke bak eiermie met ui, prei, wortel, verse gember, knoflook, spitskool en omelet in reepjes in chinese pepersaus erbij en smullen maar.

Nu met een heerlijk kopje thee op de bank en ik denk dat ik de map met leerwerk er ook nog maar eens bij ga pakken. Veel leuker dan tv staren.