In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, november 08, 2014

Salzburg

Na een lange nacht slapen, besloten we om vandaag onze favoriete stad in de omgeving weer eens te bezoeken. Dus rond kwart over tien stapten we in de auto en gingen op weg naar Salzburg.
Bij aankomst eerst even een Spar opgezocht, waar we een broodje voor tussen de middag kochten.
Vervolgens meteen door naar de aziatische winkel om weer het nodige aan spullen in te slaan.
Natuurlijk vergaten we de favoriete toetjes van de kinderen niet!

Vervolgens zijn we doorgewandeld naar het stadscentrum waar we boekhandel Höllrigl met een bezoek vereerden. Sabine was daar de vorige keer met haar vriendinnen geweest, dus ook wij mochten met haar mee de kelder in.

Een prachtige kleine gewelven-kelder. Alleen daarom zou je er een keer moeten gaan kijken. Daar hebben ze alle stripboeken, wat natuurboeken, techniek, automerken en ook nog heel oude spullen (pc programma´s voor Windows 95/98...) staan. Het was er erg warm, maar we hebben er uiteindelijk een klein half uurtje doorgebracht.
Daar ik erg veel moeite heb om een boekhandel in te lopen en er zonder boek uit te komen :) heb ik ook dit keer wat gekocht. Sabine leek het wel een leuk boek, het is fantasy en ik was het met haar eens. Dus we hebben weer leesvoer voor een aardig tijdje.
Joris wilde vervolgens graag een krapfenbrezel kopen, want die vindt hij zo lekker. Dus even later liep hij al smullend en onder de suiker rond met een tevreden grijns op z´n gezicht en een brezel in z´n hand.

Vervolgens liepen we nog een rondje door de stad en eindigden bij onze favoriete winkel! Met volgens ons de beste bonbons: Süßwaren Holzermayr.
Joris kocht er bosvruchtenchocolade, Paul een zakje wijngums, Sabine 6 bonbons en ik witte chocolade met rozenblaadjes. Dat gaat weer smullen worden!


Ook zijn we nog naar winkelcentrum Europark geweest, waar we ons heerlijk vermaakt hebben met het kijken naar spullen die we niet nodig hebben, maar wel leuk zijn. Toen zijn we nog naar de Ikea gelopen om knäckebröt, pasta in elandvorm, zoete mosterd en limonade te kopen.

Na deze supergezellige dag natuurlijk weer terug naar huis en daar snel eten gemaakt. Vandaag aten we Paul z´n gewenste eten: rauwe andijvie stamppot met spekjes. Ook nog wat jus en een lekkere rookworst erbij, voor de kinderen en mijzelf een chinees toetje en voor Paul vanille yoghurt.

Vanavond gaan we natuurlijk weer lekker naar het muziekprogramma op Nederland 3 kijken. Wat wil een mens nog meer?

Heute war so ein schöner Tag, lalalalala.......