In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

maandag, juni 06, 2005

Rail Away

Vanavond kwamen we terecht bij een uitzending van Rail Away. 1 van de weinige tv programma's die we echt leuk vinden en wat schertst onze verbazing.....deze uitzending ging helemaal over Oostenrijk!
De route die deze keer gereden werd, was van Salzburg naar Klagenfurt.
Zo ontzettend leuk en zoveel herkenning, want wij zijn die route vrijwel helemaal gereden in onze zoektocht naar mooie gebieden, leuke woonplaatsen en gewoon om lekker van het land te genieten.
We zaten meteen weer mee te zwijmelen en ik kreeg alweer ongelooflijk de kriebels. Wat is dat Oostenrijk toch een ongelooflijk mooi en afwisselend land.

Bij Bad Gastein zaten we ook al ontzettend te dromen, want ooit hadden we daar ons oog laten vallen op een prachtig oud keizerlijk pand (natuurlijk onbetaalbaar voor ons) dat wij samen met mijn ouders wel wilden gaan verbouwen en als appartementshaus wilden gaan runnen ;)
De eerste keer dat we daar op vakantie gingen (we zijn er een keer of 3 geweest) kwamen we aan en lag er totaal geen sneeuw. De serveerster van het Stubnerhof waar we onze vakantie hielden, zei dat ze wel een schietgebedje zou doen naar de 1 of andere heilige om te vragen om sneeuw.
Die avond begon het met hele kleine vlokjes te sneeuwen. Het zag er niet veelbelovend uit, maar een beetje is meer dan niets. Tot onze grote verbazing lag er de volgende ochtend niet minder dan ruim 30 cm verse sneeuw!
Die hele week hebben we op de sneeuw van die ene nacht kunnen teren, inclusief schlittfahrt en prachtige sneeuwwandelingen. De zon heeft voor een sprookjesachtig licht gezorgd en onze vakantie stond daar echt als een huis. De herinnering blijft voor eeuwig leven en Bad Gastein heeft een speciaal plaatsje in ons Oostenrijkse hart.