In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

maandag, augustus 22, 2005

van alles wat

Vandaag hebben we maar eens van alles wat.
Korte info over mijn gezondheidstoestand: nog steeds erg last van m'n darmen en een beetje van m'n maag, maar kan wel normaal eten. Ik hoop dus nog steeds op een spoedig herstel.

Verder heb ik eergisteren de sappan uitgeprobeerd, want we hadden een peren- en ananasoverschot. Dus peren-ananassap gemaakt. Het is een lekker licht sapje geworden met een licht bittere afdronk. Dat laatste komt vermoedelijk door het feit dat de ananassen wat overrijp waren, maar het is niet vies ofzo. Ik heb geen suiker gebruikt om het te maken, dus het is nog supergezond ook. Uit een kleine 3 kilo peren en 2 middelgrote ananassen heb ik bijna 2 liter sap kunnen persen. Ik heb geen idee of dat veel of weinig is, wel weet ik dat het niet goedkoop is, omdat ik de spullen gewoon tegen winkelprijs heb gekocht. Maar als je moet kiezen tussen laten verrotten en sap maken, dan heeft sap natuurlijk de voorkeur.

Het weer hier is nog steeds trüb. Een beter woord kan ik er niet voor vinden. De hele dag grijs en ook de hele dag regen. Gelukkig niet zo erg als in Steiermark, maar leuk is het niet. De voorspelling is dat het donderdag en vrijdag beter wordt en dan is het weer weekend dus dan komt er waarschijnlijk nog veel meer regen. Niet best, want overal is de bodem al meer dan verzadigd, dus de noodtoestand zal vermoedelijk in steeds meer gebieden worden afgekondigd. Ik zou bijna zeggen, was ik maar nooit naar Oostenrijk verhuisd.......maar dat doe ik lekker niet :)

Paul heeft vandaag een fietsstoeltje aangeschaft voor op de mountainbike. Erg hard nodig, want we kunnen Joris natuurlijk nog niet op de openbare weg laten fietsen. Ook stinkend duur trouwens (E 75,- voor een stoeltje) maar hopelijk kan hij er zo'n beetje tot en met 5 jaar op, want het stoeltje is behoorlijk aan de maat.

Verder weinig nieuws. Paul is ondertussen alweer aan het werk aan een project en heeft vandaag ook alweer met een collega van defensie aan de lijn gehangen, dus het gewone leven gaat weer beginnen.
Wel merk ik, dat ik het heel fijn vind dat Paul thuis is. We lopen elkaar absoluut niet voor de voeten, maar als ik even ergens hulp mee nodig heb dan is het ook weer zo gebeurd. Dat is wel heel fijn.

Vandaag niet zo'n lang verhaaltje, maar dat moet ook niet elke dag natuurlijk. Je zou er nog eens gewend aan kunnen raken.

1 Comments:

At 24 augustus, 2005 19:34, Anonymous Anoniem zei....

Hoi Petra,
Kwam even om het hoekje kijken of jij nog niet van de berg gespoeld was.

Groetjes Marga

 

Een reactie posten

<< Home