In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zondag, september 18, 2005

De herfst nadert met rasse schreden

Dirk en Ria zijn vanochtend alweer vroeg vertrokken (de planning was zo rond een uur of 6), wij hebben ze in ieder geval niet meer gezien toen we rond half negen opstonden.

Gisteravond hebben ze alles al ingepakt, de mannen hebben nog een potje pesten gespeeld en de vrouwen hebben gezellig zitten kletsen.
Ook had ik voor Ria nog het recept van de Spinatknödel van een paar dagen terug vertaald en doorgestuurd.
Voor de liefhebbers volgt het hieronder:

Het recept van de heerlijke spinatknödel.

Ingrediënten:
6 oudbakken witte harde bolletjes (of gewoon ongeveer een half oud wit brood) Ongeveer 1/4 liter melk
2 eieren
1 kleine ui
3 knoflooktenen
1 eetlepel boter
400 gram bladspinazie (vers, uit de diepvries ongeveer 250 gram)
2 eetlepels geraspte, belegen kaas
Zout
Peper uit de molen
Een snufje nootmuskaat

Het brood in kleine stukjes snijden. Eieren met melk loskloppen en over het brood gieten (maak het mengsel niet te nat!, het brood hoeft niet allemaal vochtig te zijn).
De ui en de knoflook schillen. De ui fijnhakken, de boter in een pan laten smelten en de uien daarin zachtjes bakken. De spinazie wassen, goed droogschudden, hakken en bij de uien doen. De pan sluiten en de spinazie laten slinken. Dit geheel bij het brood doen. De knoflook persen en bij de broodmassa doen.
Kaas erdoor roeren en kruiden met de zout, peper en nootmuskaat.
Met natte handen middelgrote ballen vormen en in zout water in ongeveer 15 minuten zachtjes gaarkoken.

Serveertip: Spinatknödel worden voor het serveren overgoten met bruine boter en met parmezaanse kaas bestrooid. Een frisse groene salade smaakt hier prima bij.

-----
Verder heb ik gisteravond een moeilijk besluit genomen. Ik ga de cursus die ik zou gaan doen afzeggen. Er is voorlopig geen zicht op het zelf gaan runnen van een (groot) pension en dan is de hoeveelheid geld die er met de cursus gemoeid is, ineens toch wel erg veel. Ik vind het wel heel moeilijk, want ik had er veel zin in, maar een mens moet ook reëel blijven en die centjes kunnen we gewoonweg beter gebruiken.

Paul heeft ondertussen te horen gekregen van het bedrijf waar hij heeft gesolliciteerd dat hij komende week te horen krijgt of hij wordt uitgenodigd voor een gesprek, dus dat wordt weer duimen. Hij heeft erg veel zin om zich weer eens op het programmeren te storten dus hij hoopt dat zijn expertise door dit bedrijf op waarde wordt geschat.

Sabine heeft vanochtend haar huiswerk weer gedaan, alhoewel ze daar even verdrietig van werd, want ze had in haar hoofd dat ze het al lang gedaan had. Dat viel dus eventjes tegen. Aan de andere kant was het ook zo weer klaar dus zo heel erg was het niet. Ze mocht ook weer fijn lezen als huiswerkopdracht en dat vindt ze nu eenmaal erg leuk om te doen. Het was voor mij ook leuk om te horen dat haar uitspraak al verbeterd.

Ook is er een kaartje geproduceerd voor de oude klas in Wieringerwerf. Natuurlijk op een prachtig toeristisch kaartje, zodat ze allemaal kunnen zien hoe mooi het hier is.
De tekst luidt als volgt:

Lieve klas. Het gaat goed (uh, moest dit nu met een d of een t mam? Hoe bedoel je, ze verduitst al) met mij
Ik kan redelijk goed Duits maar niet zo goed als mijn vriendin Jennifer

Groetjes
Grüße Sabine