In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, september 10, 2005

Luchtballonnenfeest in Kirchberg

Sabine zat gisteren achter de pc om een logje te schrijven, maar ze wist ineens helemaal niets meer, daarom geen verslag van haar schooldag.
Tenminste, van Sabine dan.
Ze heeft ons het volgende verteld: Als iedereen 's ochtends binnen is, dan gaan ze in een kring staan en zingen ze een Gutenmorgen lied. Verder had ze van het verhaal dat ze had moeten lezen thuis, maar 1 zin voor mogen lezen. De leraar had wel gezegd dat ze het goed had gedaan.
Verder hadden ze nog wat gerekend, maar dat was voor haar natuurlijk een makkie, want het is allemaal oude stof.

Toen wij om 11.40 uur weer klaar stonden (we waren maar bij het omkleedhok gaan staan), liep de hele klas netjes naast mekaar daar naartoe, samen met de meester. Vervolgens vertrok het hele zooitje ook weer keurig hand in hand naar de buitendeur, waar ze stuk voor stuk de meester een hand gaven en elkaar Wiedersehen wenste. We wisten niet wat we zagen, want dat waren wij natuurlijk zo niet gewend, alhoewel het bij de Zilvermeeuw wel de gewoonte was dat de kinderen 1 voor 1 nog even langs de juf gingen en dan werd ze ook een prettig weekend gewenst. Het was in ieder geval erg leuk om te zien en voor ons goed om te weten dat het zo gaat, dan gaan wij op vrijdag in ieder geval niet meer binnen staan wachten :)

Joris had het ook weer fijn gehad op school, hij had 2 mooie kettingen gemaakt. Sabine en ik kregen allebei een ketting van hem, dus die heb ik ook de hele dag aangehad.

Vanochtend hebben we eerst lekker uitgeslapen en toen we gingen ontbijten, kwam Sabine ineens naar binnen hollen om te vertellen dat de lucht vol hing met luchtballonnen. Dat klopte natuurlijk helemaal, want het is luchtballonnenfeest in Kirchberg. Nadat we eerst een mooie luchtballon van Gösser boven ons huis hadden bekeken,



zijn we op de fiets gestapt en naar Kirchberg gefietst. Onderweg hebben we ook nog wat ballonnen gezien, alhoewel de meeste alweer geland waren, we waren nu eenmaal niet zo vroeg.
Het was weer heerlijk weer, dus ik hoop dat ik een beetje extra kleur heb gekregen, want vooral mijn benen zijn nog ijzig wit.

Als het droog blijft gaan we vanavond nog naar Kirchberg voor het avondfeest, dan worden de ballonnen mooi verlicht, dus dat willen we ook graag zien. We gaan er dan samen met de bovenbuurvrouw met de trein heen, dus we duimen dat de regen uitblijft.