In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

woensdag, september 14, 2005

Peusteun eup zeun zweuds

Veuneuveund weureun weu heul meuleug eumdeut weu heubbeun zeutteun peusteun eup zeun zweuds.

hihihi, vanavond waren we heel melig omdat we hebben zitten pesten (kaartspelletje) op z'n zweeds. Nou ja, op z'n zweeds, alle klinkers worden bij ons in de familie dan gewoon een eu. Je hebt geen druppel alcohol of ander opwekkend middel nodig om onder de tafel te liggen van het lachen en als je niet heel erg uitkijkt, dan kan je broek ook linea recta de wasmand in.

Ik loop nog wat achter met het schrijven van m'n blogje, dus maar even snel een korte update.
Gisteravond hadden we na een gezellige dag geen zin meer om te koken en zijn we uit eten gegaan in Kirchberg bij restaurant Kupferstub'n. Dit was ons al eens eerder aangeraden door onze huisbazin en eerlijk is eerlijk, ze heeft niet overdreven.
Het eten is er prima en de sfeer idem dito. Het restaurant zat helemaal vol en er zaten zelfs mensen te wachten tot ze ook konden aanschuiven. En dat op een doordeweekse dinsdagavond.
We hadden met z'n allen twee borden genomen met verschillende voorgerechtjes en deze met z'n 6-en gedeeld. We zijn nu eenmaal niet zulke grote eters, dus daar moeten we echt rekening mee houden.
Als hoofdgerecht hadden de kinderen mexicaanse spareribs, Paul had zwiebelrostbraten, Ria had Wienerschnitzel (van het kalf), Dirk had Knoblauchsteak en ik had Alt Wiener Spitzbraten.

Alles was perfect gebraden en het smaakte allemaal naar meer.
Aan een toetje kwamen we helaas niet meer toe, het was voor de kinderen al laat genoeg en omdat het zo druk was, wilden we niet langer meer wachten. En zoals wij van ons schoonzusje geleerd hebben, gaat de warme keuken voor de koude keuken, dus we zouden zeker moeten wachten.

Vandaag zijn de kinderen natuurlijk weer netjes naar school geweest, Sabine is vanuit school met vriendinnetje Jennifer meegegaan en Dirk en Ria waren weer lekker gaan wandelen.
Toen Petra en Joris lekker uitgerust waren zijn we met z'n vieren (Paul, Petra, Joris en Ria) naar Kirchberg gegaan, naar de kindermiddag van het ballonnenfeest. We zijn er niet heel lang geweest, maar het was wel leuk.
De kinderen zijn samen nog in een echte luchtballon geweest, want dat wilden ze graag. Sabine vond het fantastisch, maar Joris heeft de hele tent bij mekaar gehuild, want hij vond het doodeng. En hij had zich er nog wel zoveel van voorgesteld, want hij moest en zou ook in het ding. Helaas maakt het erg veel herrie als de gaskraan wordt opengedraaid en daar had hij niet op gerekend.

Deze avond hebben we lekker spinatknödel gegeten met rundervinken, tomaat en ijsbergsla en als toetje een lekker bakje ijs.
Daarna hebben de kinderen nog even buiten mogen spelen en de volwassenen hebben een kopje thee gedronken. Petra en Ria heerlijk op het bankje voor het huis, Paul en Dirk al voetballend.

Kinders weer in bed gemikt, Ria had zich in de kamer geïnstalleerd met haar boekje zweedse kruiswoordpuzzels en Paul, Dirk en Petra hadden zich verzameld voor een potje pesten. Als de strijd dan echt aanvangt en de gemoederen verhit zijn, dan gaan we hard tegen hard en over op het pestzweeds. Ria werd er weer erg moe van, maar hield heel snugger haar mond, want anders waren we nog veel erger gaan doen dan we al deden.
Uiteindelijk heeft Dirk weer gewonnen (hij wint altijd, dat is logisch, hij heeft nog een beetje erfenis te verdelen en daar houden wij graag rekening mee) en P&P zijn gezamenlijk tweede geworden.
De uiteindelijke uitslag was: 4:3:3. Flink spannend. Genoeg om Dirk te laten denken dat hij echt gewonnen heeft, maar toch niet te opvallend.

1 Comments:

At 15 september, 2005 07:50, Anonymous Anoniem zei....

Hallo Petra en de rest,

Leuk om te lezen dat jullie in de Kupferstube zijn gaan eten. Voor ons het vaste restaurant als wij in Kirchberg zijn. Deze zomer zijn e=we er zelfs vanuit BRandenberg naar toe gereden maar wel ff reserveren want anders heb je pech.
Zeker ook in de wintermaanden, als je niet reserveert, helaas geen plaats. Ook de bediening, Hildegard en Roman, heel aardige mensen. Het eten , ja wat moet ik daarvan zeggen, wij hebben geen menukaart nodig daar, alles is perfekt maar wij gaan altijd voor het knoblauchbrot, gebackenes Champignons, Knoblauchsuppe, Knoblauchsteak. Maar andere dingen hebbe we er ook gegeten hoor want de alt wiener Tafelspitz is ook heel erg lekker. Kortom ik weet dat jullie daar heerlijk gegeten hebben. Lijkt wel een reclamespot voor de Kupferstub'n.
Maar verder gaat het jullie daar ook allemaal wel goed af zoals ik kan lezen op je blog. Fijn hoor en ook dat het met de kinderen zo goed gaat. Wie weet komen we elkaar bij jullie in de buurt nog weleens tegen. Is uiteindelijk zo'n half uur tot drie kwartier maar bij ons vandaan alleen moeten wij nog ff wachten totdat we defitief die kant op komen en daarom nemen we elke vakantie van de kids maar ff de mogelijkheid om 930 km te rijden en te genieten van dat mooie land.

Groetjes en het ga jullie goed.

Lia

 

Een reactie posten

<< Home