In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, september 17, 2005

Geen almabtrieb

Helaas voor Pa & Ma, maar vandaag is de almabtrieb afgelast.
Almabtrieb is het feest dat gevierd wordt dat de koeien van de almen worden gehaald omdat het zo langzamerhand te koud wordt voor ze.

Gistermiddag hebben we gelukkig wel een paar koeien kunnen zien afdalen, kompleet met hoofdtooien en grote bellen om.

Het feest is nu verplaatst naar volgende week. Maar nu ik naar buiten kijk begin ik dat voor de koeien toch wel zielig te vinden, onze geliefde gaisberg begint aan de bovenkant ernstig wit te kleuren......: De eerste sneeuw. (Paul trekt de ski's vast uit de kast )

Gister daarentegen was het nog stralend weer, Pa is zelfs tot op het bot verbrand in het zonnetje.
In de middag is paul begonnen met de achtergelaten rotzooi van de vorige bewoner te verplaatsen naar een wat meer voor de huiseigenaren zichtbaar stukje (Ze roepen telkens dat ze het opruimen, maar vergeten het schijnbaar elke keer). En is de rest van de familie maar weer eens gaan minigolfen.
Natuurlijk staat er bij minigolf net als bij het echte golf een prijs op een hole-in-one en wat let dan Sabine om er op 18 holes wel 3 in 1 keer in het putje te slaan. Perfect!
Gelukkig werd Sabine dan ook weer op een mega ijs getrakteerd :-)