In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

woensdag, september 07, 2005

Sabine's eerste schooldag

Paul is gisteren weer hard bezig geweest met het regelen van allerlei zaken omtrent zijn Wireless internetproject voor de campingplaats (daar is hij op dit moment ook weer mee bezig), Joris had weer een fijne dag op school, Sabine heeft haar best gedaan met duits oefenen.
De kinderen hebben heerlijk met de buurkindjes buiten in het opblaasbad gespetterd en wij lekker buitengezeten. Wat een zalig weer is het hier toch over het algemeen.
Paul heeft weer met de buurvrouw hardgelopen, wat hem dit keer wat tegenviel, want hij heeft ook 2x de kinderbuggy een stuk geduwd en dat is natuurlijk heel anders lopen.
Verder gewoon een rustig dagje gehad.

Vanochtend weer op tijd op. Paul heeft Joris naar school gebracht en ik ben met Sabine naar de openingskerkdienst voor dit schooljaar geweest. De pfarrer had een leuke dienst gemaakt (als ik het goed begreep was dit een invaller, jammer want hij doet het erg leuk) waarin hij benadrukte dat je misschien erg tegen zo'n nieuw schooljaar opkijkt, maar dat het uiteindelijk wel meevalt (moest je Sabine's commentaar horen, pffff ik vind het helemaal niet eng hoor, ik vind het gewoon leuk).
Daarna naar school gegaan achter de meute aan. Dat was voor ons wel even lastig want alle kinderen renden linea recta naar hun eigen lokaal. Sabine en ik zijn dus maar naar de kamer van de directrice gelopen die ons al aan zag komen en vertelde waar we moesten zijn. Tja, dat was ons nog niet verteld dus dan is het wat lastig met zoveel klassen.

Sabine zit in klas 2a bij een meester (ben ik die man z'n naam toch vergeten) en in een kleine groep. Er zitten maar 16 kinderen bij haar in de klas. Ze zit naast Jennifer Koller en dat is voor Sabine heel fijn, want Jennifer spreekt ook nederlands. Haar moeder is nederlands, dus zij heeft voor Sabine al het een en ander kunnen vertalen. Sabine heeft er dus naar haar zeggen alweer een nieuwe vriendin bij. Jennifer zag er in ieder geval uit als een leuke meid, dus ik denk dat het wel goed gaat tussen die twee.

Ze hebben al een liedje gezongen met z'n allen en nadat de kinderen nog even naar beneden waren geweest (daar zit een soort kleedkamer zegt Sabine waar de kinderen hun tas en jas kunnen laten en waar ze hun sloffen aandoen als ze de school ingaan), kwam de meester weer terug om even het hoe en wat te peilen.
We moeten in ieder geval morgen even Sabine's schoolspullen van nederland meenemen, zodat hij kan kijken wat ze nu precies geleerd heeft.

Verder natuurlijk een prachtige lijst gekregen met allerlei zaken die we aan moeten schaffen. Zoals degenen die hier al wonen al wel eens geschreven hebben allerlei schriften die aan merkvoorschriften en allerlei andere voorschriften moeten voldoen. Dat wordt dus inkopen vanmiddag.

Ik vond de meester in ieder geval erg aardig en Sabine ook dus dat zit wel goed. Hij vond alleen wel dat we thuis toch flink duits moeten oefenen omdat het anders natuurlijk op school niet goed gaat(uhhhh, ja meneer, nee meneer, goed meneer, hihi).

Tot zover de belevenissen, morgen heeft Sabine een echte eerste schooldag (van 8.00 tot 11.40 uur) dus dan horen jullie de eerste echte verhalen over Sabine op school.