In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

maandag, september 19, 2005

Ook wij hebben wel eens pech

Het weer was gisteren niet om over naar huis te schrijven (lees: koud en mistig) en omdat de kinderen best moe waren, hebben we die tussen de middag in bed geschopt. Sabine kwam er pas om half 4 uit en Joris kon het nog beter, die kwam om half 5 slaperig de kelder ingelopen.

Paul en ik hebben zitten brainstormen over z'n campingproject, onze huidige financiële situatie en van alles en nog wat meer. Wat opviel, was dat Paul z'n computer de laatste tijd vrij vaak zomaar uitviel en gisteren was echt wel een hoogtepunt. Volgens mij is het ding in ongeveer 2 uur een keer of 16 opnieuw opgestart.
Paul heeft toen ook besloten om het ding een nachtje rust te geven om te kijken of het dan wat beter zou gaan.

Lekker op tijd naar bed, want een week visite is erg gezellig, maar toch ook wat vermoeiend (al was het maar omdat de voorraad bier en wijn er met z'n allen veeeeeel sneller doorheen gaat).
Vanochtend werd Paul wakker omdat Joris ons riep (Paul dacht dat Joris op de wc zat), maar het kind bleek helemaal in paniek in de kelder voor een gesloten deur te staan. Daar hadden wij natuurlijk de laatste dagen geslapen en hij wilde even lekker bij ons kruipen.
Snel heeft Paul 'm toen naar boven gehaald, waar ik met veel moeite wakker aan het worden was. Omdat het toen nog half 7 was en we er om kwart voor 7 pas uit moeten, heb ik eerst nog wat (Knoopy)oefeningen gedaan voordat ik eruit ging.

Vervolgens het gewone ochtendritueel en toen de kinderen naar school waren, zijn Paul en ik de kelder ingedoken om de mail te lezen, was te doen enz.
Daar bleek ons gevalletje pech.
Paul zet z'n computer aan, het ouwe beessie start voorzichtig op.........en start op.....en start op.............. Stik, hij wil niet!
Nog een keer proberen. Computer uit, computer aan, start op....... start op......... O nee hè hij is overleden!

Flink balen dus. Toen maar snel besloten om een nieuwe aan te schaffen en toevallig had Paul in het krantje van de Libro een aanbieding gezien voor een pc. Voor 799 euro konden we daar het volgende systeem krijgen:
-----
chilliGREEN Experience 3000 WXW

- AMD Sempron 3000+ Prozessor
- Microsoft Windows XP Home
- 512 MB DDR-RAM
- Asus Mainboard
- 160 GB Festplatte (7.200 rpm)
- NVIDIA GeForce 6200, 128 MB, TV-Out, DVI
- 16 × Dual Layer DVD-/+ Brenner
- 7-in-1 Card Reader
- 5.1 Kanal Audio (Surround), 56 K Modem, 10/100 MBit Netzwerkkarte
- optische Scroll Mouse + Internet Tastatur
- 2 Jahre Garantie mit Vor-Ort-Service

17“ TFT Bildschirm
- 17“ Bildschirmdiagonale
- 12 ms
- Kontrastverhältnis 500:1
- Helligkeit 300 cd/m2
- Stereolautsprecher
- OSD Menü
- 3 Jahre Austausch Vor-Ort-Garantie.

Lexmark X1190
- Drucken/Scannen/Kopieren über PC
- 4-Farb-Tintenstrahldrucker bis zu 4800 dpi
- CIS Scanner mit 600 × 1200 dpi opt. Auflösung
- bis 14 Seiten/Minute (s/w)
- USB 2.0 Anschluss
- 1 Jahr Austausch Vor-Ort-Garantie.

Software Paket
- Microsoft Windows XP Home
- Microsoft Office 2003 mit Word 2003, Excel 2003, Outlook 2003 und Power Point (60 Tage Trial-Version/60 Tage voll funktionsfähige Test-Version mit Lizenzierungsmöglichkeit vorinstalliert)
- Microsoft Entertainment Suite mit Works 8.0, Encarta Enzyklopädie, AutoRoute 2005, Picture It 2005 und Zoo Tycoon 1.0 inkl. Dino Digs
- Cyberlink DVD Solution bestehend aus: Power DVD 5 (DVD-Wiedergabe), Power Director 3 SE plus + Power Producer 2 Gold (Erstellung von Filmen in diversen Formaten auf CD/DVD) + Power2Go + MediaShow 2 SE (Multimedia-Präsentationen) + Music Match
- McAfee VirusScan 9.0 vorinstalliert (60 Tage-Version mit vergünstigter Lizenzierungsmöglichkeit)
-----

Meteen naar de Libro in Kitz gebeld en jawel, ze hadden er nog staan. Dus snel Joost opgetrommeld (die heeft z'n ontbijt hiervoor laten staan, nogmaals veel dank) en naar de Libro gereden.
Daar stond onze nieuwe huisvriend al klaar voor ons, dus binnen 5 minuten waren we binnen, hadden we betaald, en stond de gigantische doos in de wagen.

We zijn een goed half uur onderweg geweest om een nieuwe pc te kopen, fantastisch toch. Paul is nu hard bezig met de installatie, dus hopelijk doet alles het helemaal goed.

Verder nog meer slecht nieuws helaas, het lijkt er op dat DTO absoluut geen zin/mogelijkheid heeft om de beloftes na te komen, dus dat hoofdstuk is wat ons betreft afgesloten. We kunnen er lang en kort zielig overdoen en we kiezen dus maar voor het laatste, dat is voor ons veel interessanter.
Nu gaan we vreselijk hard duimen dat Paul vandaag bericht krijgt dat hij op gesprek mag komen bij die firma in Hopfgarten.

Maar voorlopig zijn we gewoon erg blij met onze nieuwe pc.
En natuurlijk hebben we een btw bon gevraagd, want met een beetje geluk kunnen we het ding gewoon op Paul z'n eigen bedrijfje gaan zetten.

1 Comments:

At 19 september, 2005 09:58, Anonymous Anoniem zei....

Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

 

Een reactie posten

<< Home