In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

maandag, oktober 31, 2005

Halloween

Vandaag zou ik met Sabine naar fitness gaan, helaas voelde Sabine zich vanochtend helemaal niet goed (buikpijn, misselijk) dus hebben we maar besloten dat ik ook niet zou gaan. Ze voelde zich zo ellendig en wilde echt niet alleen thuisblijven. Normaal doet ze daar absoluut niet moeilijk over, dus ik heb me maar over laten halen. Paul moest weer bij Joost aan de slag en Joris ging naar school.

Het voordeel was dat ik me rustig voor heb kunnen bereiden op ons halloween feest. Ik moest nog een hoop doen namelijk. Ogen maken (halve eieren met daarop een mengsel van knoflooksmeerkaas en opgeklopte room, een schijfje van een gevulde olijf en met een penseeltje van ketchup adertjes gemaakt), pompoentjes spuiten op stukjes van zo'n cakerol, de gehaktballetjes mooi presenteren (ik had ze op kleine stukjes spaghetti, gekookt in een mengsel van water en ketjap gelegd), zorgen dat de stoelen in de kelder kwamen, spinnenweb opgehangen, servies en bestek naar beneden gebracht (samen met de buurvrouw), kippenvleugeltjes in de oven bakken en op een bedje van komkommerstaafjes presenteren, verder moest ik nog een outfit in mekaar knutselen want ik kon m'n zwarte jurk nergens meer vinden. Ik heb uiteindelijk 2 vuilniszakken een stukje verknipt zodat het samen een vuilniszakkenjurk werd. Toen mezelf met gel en waterverf ontzettend toegetakeld en daarna was het alweer tijd om de gasten te ontvangen.
Ik heb heel hard lopen gillen omdat de buurjongens met een bos mooie, levende bloemen aankwamen. Dat kan natuurlijk echt niet bij ondode types zoals ik moest voorstellen. De oudste vond het prachtig (die is dan ook al 10) en liep me ermee te plagen, de jongste moest er toch even bij nadenken.

Toen kwamen ook Sabrina en haar moeder en die waren samen verkleed als een stel prachtige heksen.
Later kwam ook de moeder van Florian en Christof nog (we hadden de jongens haar laten vragen) dus toen konden we mooi genieten van al onze heerlijkheden. Nog even op een rijtje:

Uilenballen met zachtgestoofde dennennaaldjes
Vleermuisvleugels op een bedje van komkommer
Pompoencakejes
Ogen van hellehonden
Spokenkots
Afgehakte vingers met bloed
Heksensnotpudding met snoepmuizen en wurmen
Griezeldiarree met heerlijke klompen, botjes en vieze gliebertjes erin

Al met al een heerlijk feestmaal. We hebben nog wel ongeveer de helft over, maar die komt ook wel op.
Het was een erg leuke dag en ik had het idee dat de mensen die we hadden uitgenodigd het ook erg leuk vonden.