In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

donderdag, oktober 27, 2005

draadloze perikelen, jonge ondernemers en prachtig weer

De perikelen op de campingplaats gaan gewoon verder. Vandaag was er ineens helemaal geen verbinding meer. Het bleek dat er geen carrier signaal meer was. Paul werd er helemaal verdrietig van en de klanten op de camping natuurlijk ook.
Morgenmiddag is er een monteur besteld, die zich als het goed gaat tussen 12.00 en 14.00 uur op de camping gaat bevinden om een en ander te herstellen.
Wij zijn zeer benieuwd. Daaraan merk je dat het in Nederland wat dat betreft toch wel een stukkie beter geregeld is door alle glaskabel die daar al ligt (vermoeden wij tenminste).

Verder kregen wij vandaag van de wirtschaftskammer een pas binnen voor het lidmaatschap van de Jungunternehmer in Oostenrijk. Hier kun je je bedrijf presenteren, maar bijvoorbeeld ook coaching krijgen van gevestigde ondernemers.
Jullie mogen raden waar wij allemaal gebruik van gaan maken ;) We moeten natuurlijk nog wel goed omschrijven wat voor raadgevingen we graag willen hebben, maar het lijkt ons in ieder geval zeer interessant. Vooral ook omdat het platform mede geïnitieerd wordt door een groot ICT bedrijf hier in de buurt. We houden jullie natuurlijk op de hoogte van onze vorderingen in deze.
Morgen gaat Paul trouwens voor het eerst officieel als Computer Total een klant helpen. Het is een vrouw die al eerder bij ons aangeklopt heeft voor hulp en die toen zeer tevreden was.

Verder blijft het weer hier fantastisch, de temperaturen zijn in de zon ruim boven de 20 graden. We zijn vandaag (nadat we eerst nog even bij de camping waren geweest zodat Paul nog wat kon checken) dan ook weer lekker de berg opgegaan. Dit keer zijn we richting Haus Maria Louise Bad gelopen (ligt aan de kant van de camping) en daar zijn we de alm opgelopen. Het mos ligt daar zo'n 20 cm dik op de berg dus je zakt er helemaal in weg. Hele grappige gewaarwording is dat.
Joris ontdekte nog een boomhut, waarna Sabine en hij daar natuurlijk meteen inklommen. Sabine liep daarbij een flinke smeer hars in haar haar op, die we gelukkig met overmatig gebruik van pruimenschnaps en shampoo er weer uit hebben gekregen. Toen nog door een stukje bos gelopen en vervolgens via een behoorlijk steile hang weer naar beneden gelopen.
Ook hebben we met wat moeite nog 5 kastanjes kunnen scoren (waarvan Sabine er thuis meteen weer 2 uitgedeeld heeft aan buurkinderen), hoewel de meeste bomen al leeg zijn.
Toen hadden we door dat prachtige weer en het heerlijke buiten zijn, ontzettende trek gekregen in een ijsje. Bij de Billa hebben we daarom dan ook lekker allemaal een ijsje uitgekozen en meteen worstjes voor het avondeten gehaald (en afvoerontstopper, die haaruitval van mij veroorzaakt toch vrij snel slecht weglopend badwater).

De komende 2 dagen verwachten we nog meer van dit soort fantastische najaarsweer, dus we zullen zoveel als mogelijk op de wandelschoenen te vinden zijn.