In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zondag, oktober 23, 2005

Ik had even geen zin

Vrijdag was er niet veel gebeurd en had ik gewoon geen zin om een blog te schrijven. En gisteravond kwamen we bij WDR het programma 50 jaar songfestival tegen.
Sufferds als wij zijn, dachten we dat we dan wel veel oude liedjes zouden zien, maar dat viel natuurlijk weer vreselijk tegen.
We hadden de buuv erbij gehaald zodat die 's avonds ook eens niet alleen hoefde te zitten en hebben wel erg gelachen met z'n drieën.

Het wireless internet op de camping draait ondertussen, de eerste 2 aanmeldingen (en betalingen!) zijn al binnen. Hopelijk gaat de rest net zo voorspoedig. Paul heeft een dubbele beveiliging ingebouwd, want hij had al via een goede kennis begrepen dat er anders heel makkelijk ingebroken kan worden. Binnenkort gaat hij zich ook nog verdiepen in een beveiliging via een server, maar daar heb ik verder geen verstand van.
Gisteravond hadden we allebei geen trek in brood, maar in iets 'lekkers'. Eigenlijk best wel in een frikadel met pindasaus! En dat kennen ze hier niet en hadden we ook niet meegenomen. Maar onze redding was nabij. Het campingrestaurant wordt sinds kort gerund door Ton en Anneke en die hebben al die zaken op de kaart staan! Frikadel, kaassouflé, kroket, saté. Jammie jammie, daar hebben we dus even heerlijk hollands gesnaaid. Het was ook flink druk in het restaurant, ik heb het er in ieder geval buiten het hoogseizoen vrijwel nog nooit zo druk gezien.
Nu moet erbij gezegd worden dat het hele gezin ontzettend hard werkt. Vader en zoon (19) werken overdag op de camping en bij het sporthotel en 's avonds in het restaurant. Dochter (14) zit normaalgesproken op school, maar moet in het weekend ook in het restaurant helpen (en dat vindt ze helemaal niet zo leuk....maar ja, wat moet dat moet) en moeder zorgt voor de schoonmaak van de hele toko, helpt ook op de camping indien nodig en rent zich 's avonds d'r benen uit d'r lijf om te zorgen dat het de gasten aan niets ontbreekt.
Wat ze ook veel beter doen dan alle eerdere pachters, is dat ze zich ook continu op de camping laten zien en met de mensen praten. We zaten vorige keer bij m'n schoonouders toen ze met z'n tweeën persoonlijk iedereen langsgingen en uitnodigden voor het happy hour die avond en ze hebben dus ook heel slim de hollandse snackbarhap op de kaart staan. Dat willen in ieder geval die hollanders hier eten, waardoor ze alvast een voorsprong hebben op de zoveelste pizzeria in het dorp.

Vandaag heb ik vreselijk lui tot half tien in m'n bed gelegen en ben ontzettend langzaam opgestart. Op dit moment heb ik alvast muffins in de oven staan voor straks (want we willen op de berg gaan wandelen).
- zo, die muffins zijn er ook weer uit en ruiken heerlijk -
en ook het brooddeeg staat te rijzen. Daar kan ik dan een lekker kaas-uienbrood van fabriceren, die kunnen we ook mooi meenemen en met z'n allen delen.

Het weer is alweer fantastisch te noemen, dus nu hopen dat het vanmiddag ook aanhoudt. Mochten we foto's maken, dan zal ik er hier natuurlijk een aantal zetten.