In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

vrijdag, oktober 28, 2005

Rentevoet?

Vandaag weer wezen fitnessen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet helemaal weet hoe ik alles gedaan heb, want ik liep nogal te suffen. Maandag een afspraak voor m'n eerste update. Dan word ik weer gewogen (helaas, volgens mij is er nog niets af), maar voor mij belangrijker, je prestatieniveau wordt bekeken evenals je verhouding vet/spiermassa. Uithoudingsvermogen durf ik zo al te stellen is flink verbeterd, als dan nu al blijkt dat m'n spieren hun best ook doen, ben ik tevreden.

Paul heeft vandaag nog even boos mogen worden op de mensen van Austria Telekom.
Hij werd om een uur of elf gebeld dat de afspraak van vandaag niet door kon gaan omdat de monteur pech had met de auto. Maandag kon hij dan wel weer eens komen.
Toen heeft Paul ze even heel duidelijk gemaakt dat hij toch echt betalende klanten heeft op de camping en dat hij het niet kan maken om ze nog eens 3 dagen zonder internetverbinding te laten zitten.
Toen ineens kon er wel wat geregeld worden en om 12.00 uur precies stond de monteur toch op de stoep. Daardoor liep Paul z'n lunch wel mis, want het brood stond nog af te bakken in de oven, maar dat hebben Joris en ik hem later netjes nagebracht.
Op de camping nog een hele tijd staan praten met Bob en Ingrid uit Hoorn, ze waren ondertussen wel erg benieuwd hoe het met ons ging hierzo. Ze kenden deze site namelijk nog niet :)

Sabine was ondertussen met buurmeisje Sabrina en haar oma gaan wandelen. Ze hebben heerlijk in 2 speeltuintjes gespeeld.
Paul heeft weer naar tevredenheid z'n eerste klant geholpen en daarna zijn we naar de bank gegaan om tijdens de zogenaamde spaardagen eens te informeren naar de spaarmogelijkheden hierzo.
Hou je vast: op een spaarboekje krijg je het gigantische rentebedrag van 0,25% ! Dan kunnen ze dat na wat verder vragen verhogen naar 0,75% maar daar houdt het echt op. Wij hebben ze er toen op gewezen dat we in nederland tegen de 3% kunnen krijgen (nou ja, het is 2,5% bij de postbank geworden) maar dat is toch een giga stuk meer dan hierzo. Vooral omdat het bij de postbank ook gewoon dagelijks opvraagbaar is zonder boeteclausule. Ik vrees dus voor de mensen bij de Raiffeisenbank dat wij weer een groot deel van het geld naar Nederland gaan overhevelen en daar op een spaarrekening gaan zetten. Van internetbankieren had onze, overigens altijd zeer behulpzame en deskundige, baliemedewerker wel gehoord, maar ze hebben het nog niet.

Thuisgekomen nog even het een en ander bijgewerkt en toen stond de buurvrouw alweer met de kinderen klaar. Vanavond heeft ze weer school (tot laat dit keer) dus wij mogen weer oppassen.
De jongste spruit is niet helemaal lekker wat resulteert in continu dramatisch op de grond gaan liggen rollen en krijsen. Pfffffff. Toen kon ik ook de aardappels niet meer vinden, waardoor ik geen fatsoenlijk avondmaal op tafel kon zetten en toen baalde ik even flink.
Gelukkig had Paul de oplossing: op de terugweg van de camping (ja, daar zat hij natuurlijk weer want het probleem met de repeater is nog niet opgelost) ging hij pizza's halen bij de spar. Paul Rense was zo ontzettend vriendelijk om hem naar de spar en vervolgens weer naar huis te brengen (nog bedankt Paul) waardoor er op een fatsoenlijke tijd in ieder geval iets op tafel stond.

Ondanks allerlei kleinigheden die we hier wat minder vinden (de rente bijvoorbeeld) voelen we ons hier zo ontzettend thuis. Na het pestweer van augustus werkt het weer nu ook ontzettend goed mee. De herfst is heerlijk!