In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

dinsdag, oktober 25, 2005

Tjonge wat vliegt die tijd

Het is ondertussen alweer dinsdag.
Zondagmiddag zijn we om 10 voor 1 vertrokken om te gaan wandelen.
Eerst naar de vroegere speeltuin/grillplek vertrokken. Vroeger omdat de hangjeugd hierzo het er zo bont heeft gemaakt (ook hier slopen ze) dat er elk jaar een flinke hoeveelheid geld bijgelegd moest worden om alles weer op orde te maken.
Nu staat er dus alleen nog een bankje en daar hebben wij met z'n allen eerst heerlijk gegeten. Kaas-uienbrood, appel-rozijnen-notenmuffins, brood met kipfilet, brood met salami achtig iets, mandarijnen, appels, wortels, kaas, en nog meer.

Toen bij de rivier wezen spelen en daarna zijn we dan de berg opgelopen. Het weer hield zich prima en wij liepen (buuv met kinderwagen) over allerlei kleine paadjes. Dat was nogal heftig, vooral omdat we Lydia (van 1) regelmatig moesten dragen omdat we anders met de kinderwagen niet verder konden.
We verheugden ons er op om lekker bij de Brixenbachalm wat te gaan drinken, maar helaas waren die al gesloten, snif.
Toen maar weer in onze eigen tassen gedoken en daar wat te eten en drinken uitgehaald. Daarna zijn we de tocht naar beneden weer gestart, dit keer over de brede weg, dat is toch een stuk makkelijker.
Daarbij moesten we ook de Brixenbach oversteken en dat was nog even vreemd kijken voor ons. Normaalgesproken is dat een doorwaadbaar stuk waar je met de auto doorheen kunt. Dat was nu dus niet meer mogelijk! Ook hier is met het hoge water erg veel schade aangericht.

Toen we op zo'n 10 minuten lopen van huis af waren, begon het te regenen. Gelukkig nog maar zachtjes, dus we zijn zo snel als we konden (en dat was niet meer zo snel, de kinderen waren erg moe) naar huis gelopen. Voor de grote bui waren wij gelukkig binnen. Het was ondertussen half zes en wij waren erg blij dat we nog 2 blikjes goulashsoep hadden staan. Dat snel opgewarmd met het restje van de goulash die we ook nog hadden staan. Brood erbij en wij waren weer gelukkig.

Maandagochtend ben ik naar fitness gegaan en de kinderen zijn samen naar de peuterschool geweest omdat Sabine vakantie heeft. Ze wilde graag met Joris mee naar school en die mogelijkheid bestaat gelukkig (helaas wel tegen betaling, maar vooruit). Paul heeft ondertussen weer bij Joost gewerkt en op de camping het een en ander geregeld.
's Middags zijn Paul en ik met Joost samen naar Kitzbühel gereden. Ik had bij Hofer dameslaarzen in de aanbieding gezien, dus dat wilde ik graag bekijken, terwijl Joost nog op zoek was naar een flinke hoeveelheid pur-schuim voor het isoleren van z'n zolder. Eerst bij het Lagerhaus (coöperatieve inkoopvereniging) geweest, maar daar waren de bussen pur een goede 8 euro. Dat vonden we te prijzig.
Daarna door naar de Hofer waar een zelfde hoeveelheid pur te koop stond voor E 4,20 (omgerekend, want de hoeveelheid was anders).
De laarzen voor mij waren helaas niets, veel te koud voor de winter, dus die heb ik laten staan. Wel voor halloween nog een pompoenenlampjessnoer en een spookjessnoer gekocht. Die branden nu mooi in de kelder, de kinderen zijn er hartstikke blij mee.

We hadden met Joost afgesproken dat we 's avonds nog langs zouden komen om hem te helpen met het versjouwen van isolatieplaten naar zolder. Helaas was Joris om 10 voor 7 zo moe dat ik hem naar bed moest brengen. Toen zaten we even met een probleem, dat gelukkig snel opgelost werd. Joris wilde namelijk absoluut niet dat de buurvrouw op zou passen, maar Sabine mocht gelukkig wel oppassen. Sabine zag dat ook wel zitten, dus die hebben we in de huiskamer gezet met een disney tekenfilm op de video. Het telefoonnummer van Joost in de telefoon geprogrammeerd en ook nog even op een briefje geschreven.

Toen zijn Paul en ik naar Joost gegaan en hebben we ons een goede anderhalf uur in het zweet gewerkt. Toen hadden we ongeveer 120 van die platen 3 trappen hoger liggen. We zijn best wel trots op onszelf mag ik zeggen.
Toen we om ongeveer half tien thuiskwamen, was Sabine net aan een puzzel begonnen. De film was al een tijdje afgelopen, maar ze had nog niet kunnen slapen.
Ze wilde erg graag in de kelder op de logeerbank slapen, dus die hebben we voor haar opgemaakt. In de keldergang de spook- en pompoenlampjes aangelaten zodat ze nog genoeg licht had en mevrouw sliep als een prinsesje.

Vanochtend is Paul om iets over negenen weer naar Joost vertrokken om platen te gaan leggen en ik probeer hier het huis weer een beetje op orde te krijgen. Sabine is huiswerk aan het maken (tja, dat krijgen ze hier in een redelijke hoeveelheid mee tijdens vakanties) en Joris is heerlijk aan het spelen.
Hij heeft net een te kleine maillot gevonden en die brengt hij nu naar de bovenbuurvrouw. Volgens Joris is de maillot precies goed voor Lydia :)
Ja ja, hij zal z'n vriendinnetje echt niet vergeten, gisteren heeft hij haar al een pak hagelslag gebracht, hahaha.