In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, november 26, 2005

Bubble Express

[gastblog, paul]

Vanmorgen vroeg stond opeens Joris aan mijn bed. "Ik ben weer lekker". Ofwel, mijnheer had lekker geslapen, en vond dat hij niet meer ziek was. Jaja, hij wou gewoon mee gaan skieen.

Eerst maar eens ontbijten, ik zei de gek, heb een heerlijke Griesmeelpap gebouwd als ontbijt, iets wat je zeker nodig hebt als je flink gaat sporten. Daarna eerst even gekeken welke liften vandaag allemaal open gingen. Helaas, teleurstellin alom, de Poldangerlift, een eenvoudige sleeplift met idem afdaling was gesloten.
Joris en Petra zijn nog niet in staat om al een grotere afdaling te maken..... Wel waren alle liften geopend om naar Scheffau te kunnen skieen. Helaas voor joris en Petra dus geen mogelijkheid tot skieen, maar bedacht petra dan kunnen we wel een beetje oeffenen onderaan de zinsberg... maar ook dat viel in het water, Joris bleek minder beter dan hij dacht. Een flinke koorts aanval gooide roet in het spreekwoordlijke eten.

Dus zijn Sabine en ik samen naar de lift gegaan.
In de lift troffen we een klasgenootje aan van Joris, met zijn moeder en een zus die in de parallel klas van Sabine zit.
We zijn dan ook met hun samen een tweetal keer de Zinsberg abfahrt gegaan.
Wel goed ook, want ze heeft verschillende computerproblemen dus, visite kaartje afgegeven en wellicht een potentiele klant :)

Later troffen we Kevin, de kok van het Campingrestaurant, en zijn daarmee iets harder naar beneden geskiet. Ook niet verkeerd.
De lift leek al een paar mankementen te vertonen, maar ach we stapten er toch weer in. Na de derde keer omhoog zaten we net in de lift, "plong" stil. Na een tijdje, 3 meter naar voren, 2 terug... en zo ging het nog even door........ Voor diegene die mij een beetje kennen... HELP ik heb hoogtevrees, en een lift die gaat is niet erg, maar die stil hangt vinnik niet leuk dus.... maar na zon 20 minuten waren we toch uiteindelijk boven. pffff
maar goed, inmiddels flink koud geworden en weeer beneden, bleek dat ze bij de lift eerst maar de lift gingen maken voodat er weer personen meemochten. We zijn toen maar naar huis gegaan. Lekker warm worden.

Zodadelijk lekker een Birmeese kip eten (www.smulweb.nl), biertje d'r bij.. klaar is de Fam. Leyten :)

Tjonge, 26 november skieen in je voortuin... vorig jaar zat ik nog te kwijlen bij de webcamera's en wilde niets liever dan naar de Pistes, en nu kan het zomaar.. in een woord:

JIPPY

LG,
pauli