In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

woensdag, april 12, 2006

campingprogramma

Vandaag maar eens flink aan de slag geweest in huis. Dat moet per slot van rekening ook zo nu en dan gebeuren.
Paul moest weer op tijd bij een klant zijn en de kinderen hebben het huis op z´n kop gezet. Over dat laatste ben ik flink tegen ze uitgevallen, want er is niets zo vreselijk als aan de ene kant opruimen en aan de andere kant de puin weer terug te zien komen. Ik heb er al zo´n hekel aan.
Maar goed, nadat ik echt boos was geworden, hebben ze hun rommels weer netjes opgeruimd.

Tussen de middag een ovenschotel in laagjes in mekaar geflanst van allerlei restjes die we nog hadden. Het smaakte nog goed ook, dus daar was ik dan weer heel blij mee.
Na het eten met Paul nog zitten brainstormen over een nieuw programma voor de camping. Christoph had Paul gevraagd of hij niet iets kan schrijven zodat hij belangrijke gegevens snel in een PDA op kan zoeken en niet continu heen en weer moet bellen of rijden naar het buro. Ook had hij gevraagd of het mogelijk was dit te koppelen aan het administratieprogramma wat op dit moment op de camping gebruikt wordt.

Dit laatste kon niet, het programma is al flink oud en niet geschikt om gemakkelijk te gebruiken in zo´n applicatie.
Alles flink doorgesproken met mekaar en vervolgens richting camping gereden.
Daar aangekomen van Christoph gehoord dat moeders en broer allebei flink onder de indruk waren van de mogelijkheden van de camera, dus we zijn benieuwd wat dat gaat worden.
Ook het hele idee van het nieuwe programma met Christoph doorgesproken en die is er heel enthousiast over. Wel moet het natuurlijk nog even overlegd worden met de familie, want tja het gaat natuurlijk wel over geld, al leveren we hem het programma tegen een spotprijsje omdat hij onze betatester mag worden :) Dat betekent dus dat hij er ook de nodige tijd in zal moeten steken om ons verder te helpen.

Daarna weer snel naar huis, want de kids waren alleen en daar snel verder met het uitzoeken van het een en ander.
Toen lekker een broodje gegeten (nou ja 1, Sabine bleef gaan met de boterhammen met nutella) en daarna weer aan het werk.

Kinderen weer op tijd in bed gelegd, want we hebben gemerkt dat ze echt een stuk beter functioneren als ze rond half acht in bed liggen. Er wordt echt niet langer geslapen als we ze later op bed leggen, dus dan heeft het ook geen nut. Ze (en dan vooral Joris) worden er alleen maar chagerijniger van.

Paul is zich de hele avond al een slag in de rondte aan het werken om de databank goed te krijgen en ik heb me net door een duitstalige wetstekst heen gewerkt. Leuk om zoiets weer eens te doen, maar echt helemaal goed hoogte van de materie kan ik niet krijgen, omdat ik het gevoel heb dat hetgene dat wij willen toch weer net ff anders is. Maar dat geeft niets, we zoeken morgen gewoon weer verder.