In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

maandag, april 03, 2006

Romantische date

Tjonge, wat een maffe nacht. Ik ben uiteindelijk maar gaan strijken, een mens moet wat als ze toch wakker is.
Tegen half vijf weer m´n bed ingegaan en toen wel vrij snel in slaap gevallen.
Paul heeft me lekker laten slapen, waardoor ik pas net voor half negen wakker werd.
Ik was nog niet wakker toen ik gebeld werd door Christoph dat hij werk voor me had.
Of ik langs kon komen.
Ja, dat kan ik, alleen niet meteen want ik heb om half elf een afspraak bij de fysio voor een voetreflexzonemassage.

Daar ben ik om kwart over tien dus ook heen gereden en dat was me toch lekker! Lang leve mijn echtgenoot met zijn verjaardagskado! Lang geleden dat ik zoiets gedaan had en dat terwijl het zoooooo heerlijk is voor een mens.
Ook erg leuk gepraat tijdens de behandeling, ze bleek ook Ton van het restaurant van de camping onder behandeling te hebben. Dus dat was erg grappig om te horen.

Tegen half twaalf kwam ik thuis en ben ik een kopje thee gaan zetten en een boterham gaan maken, want ik moest om half 1 al op de camping zijn. Snel broodje gegeten, thee gedronken. Toen kwam Sabine thuis en zijn we met z´n drietjes Joris van school gaan halen. Daarna hebben ze me bij de camping afgezet waar Christoph ook net aan kwam rijden.
We gingen zeer romantisch samen vuilnis opruimen.
Dat betekent dus met een grote emmer slepen en daar alle vuil in mikken die je tegenkomt. De hele kleine dingetjes hoeven niet, maar een hoop zaken toch wel.
Je moet niet al te vies uitgevallen zijn voor dit werk, want je grijpt natuurlijk overal in. Ik kon wel handschoenen krijgen, maar daar werk ik zo slecht mee en het grijpding dat we hebben liggen vond ik zo onhandig dat ik die na een kwartier proberen ook maar opzij heb gemikt.
Na een uur hadden we de voorkant heel aardig op orde en zijn we naar achter naar de wei gereden. Daar eerst even 5 minuten pauze gehouden en toen weer verder. Er liggen nog hopen vuurwerk en die moeten weg en je wilt niet weten wat die kampeerders allemaal laten liggen. Vloerkleden, volle blikjes bier, ik vond nog een gesmolten ijsje in de verpakking, haringen, touwen, plastic, blikjes, heel veel papierzooi en nog veel meer.
Ik wist natuurlijk al wel dat er veel rotzooi werd geproduceerd, maar dat er ook zoveel echt rond blijft slingeren op de grond, dat heb ik nooit helemaal door gehad. Wat dat betreft petje af voor al die jaren dat anderen dit werk gedaan hebben, het is echt een hoop (best vies) werk.

Om kwart over twee begon het te hozen, waardoor we flink nat waren. Om te voorkomen dat we echt helemaal zeiknat werden zijn we opgehouden. Had uiteindelijk niet gehoeven, als we een half uurtje gewacht hadden dan was het weer goed geweest. Aan de andere kant is het na een goede anderhalf uur ook wel weer welletjes.
Morgenochtend om 8 uur mag ik weer verder gaan als het droog is.
Ik vind het prima, brengt toch weer wat extra geld in het laadje.

En nu, nu ga ik me wassen, want ik voel me toch nog wel een klein beetje vies.

Vanavond Paul zijn eigengemaakte groentensoep gegeten. Gewoon lekker simpel met brood en kaas.
Toen ben ik door Paul en de kids naar cursus gebracht, nadat we eerst nog een rondje hadden gereden. Daar een heel gezellige en weer leerzame avond gehad.
Ik zit nog wel een beetje met een dilemma. Aan de ene kant wil ik best graag verder gaan, maar de anderen willen eigenlijk liever vroeger beginnen en als we in het hoogseizoen zitten, vind ik de hoeveelheid werk eigenlijk te belastend. En dan is het toch best een hoop centjes die erin gaan zitten. Grote twijfel dus, want ik vind het wel heel leerzaam en ook erg gezellig. Nog even een nachtje over slapen dus.
Woensdag is de laatste avond van deze cursus en dat vind ik erg jammer, maar goed we zullen wel zien.

Nu even lekker relaxen en een beetje tijdig naar bed (maar niet te vroeg, ik heb geen zin in nog meer nachtelijke strijkpartijen).