In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

woensdag, april 26, 2006

Vorderingen woensdag 26 april

Vanochtend weer vol goede moed opgestaan en na het ontbijt met de kinderen naar school gewandeld.
Toen ik terugkwam, was Paul al weer onderweg naar een klant.
Snel even een wasje in de machine gemikt en daarna naar de camping.
Ook vandaag natuurlijk weer gezellig mensen langs gehad in het buro. Ook een minder leuk gesprekje, maar ja dat blijf je houden.

Langzamerhand gaan we ook de nieuwe plaatsen invullen. Nog wel een heel gedoe natuurlijk, maar de regel is geworden dat wie het eerst komt, het eerst maalt en dat we een deel hebben voor mensen die op `de wei´ willen blijven staan en een deel voor mensen die weer weg willen.

Tussen de middag maar weer eens een beetje oostenrijks gekookt. Saftfleisch (da´s met schnitzelvlees) met sperzieboontjes en patat. Niet heel snel, maar wel makkelijk en lekker.

Vanmiddag met Joris weer tegen een uur of 3 naar de camping gegaan om weer wat foto´s te nemen.
Het gat van gisteren is alweer dicht gegooid:


Ook het stuk met riool dat gisteren nog open lag is alweer dicht, nu ligt de overkant ook open:


En zo ziet een rioolput er uit als ´ie net gezet is:


Daarna nog even gezellig met wat gasten van de camping staan praten. M´n batterij wilde niet meer, dus ik kon even geen foto´s meer nemen. Terwijl ik daar stond te praten ging m´n mobiel alweer. Of ik in de buurt van het buro was en even wat lichten aan kon doen. Tuurlijk, het is nog wel geen werktijd, maar ach.
Daarna begonnen aan m´n werk en even later wilde Joris graag naar huis. Dus hij vroeg of ik Sabine even wilde bellen om hem op te halen. Natuurlijk wil ik dat. Dus ik zeg nog tegen Joris dat hij even moet wachten tot Sabine er is. Ja, is goed. En hij gaat lekker buiten spelen. Even later zie ik Joris nergens meer. Dus ik ga heel even om het hoekje kijken of hij in de speeltuin is. NEE. Schrik. Misschien de wc....NEE. O nee, hij is natuurlijk al alleen onderweg naar huis! Dus snel Paul gebeld (die was gelukkig thuis) en die ging Sabine achterna om te kijken of Joris inderdaad onderweg was. En jawel, hij was al zowat halverwege. Kijk, ik vind het niet erg dat hij alleen naar huis loopt, maar hij moet gewoon langs een rotpunt lopen en dat vind ik niet prettig dat hij dat alleen doet. Maar goed, eind goed al goed.

Ook nog even huismeester gespeeld vanmiddag. Er waren verschillende lampjes stuk en daar het grootste deel van mijn werk op dit moment toch bestaat uit het beantwoorden van telefoontjes, kon ik dat er best bij doen.
Dus Petra heeft lampjes staan vervangen en met een trapleer lopen slepen om bij bepaalde lampjes te kunnen komen. Ach, is ook weer eens wat anders moet je maar denken.

Om 6 uur zat de dienst er op en ben ik nog even wat foto´s wezen schieten, want de camera wilde weer.

Het is een beetje lastig te zien, maar dit zijn dus de meetpaaltjes van de weg. Deze is genomen ter hoogte van ongeveer de helft van de camping.


En nog even een kijkje IN de rioolput:


Thuisgekomen even de kinderkamer bewonderd die zowaar keurig opgeruimd was (lang leve Paul en Sabine) en de tafel gedekt. Natuurlijk was de eerste boterham nog niet op toen Christoph aan de telefoon hing of er nog dingen waren die hij unbedingt moest weten. Nou ja, ik heb nog een klant aan de telefoon gehad die echt pas de 15e kan komen. WAAAAAAAAT dat kan niet, dan gaan ze echt van start, dat weet je toch. Ja maar Christoph, die mensen zijn op vakantie, blablablabla.
Puntje bij paaltje, Petra moest gaan bellen om de familie op de problemen te wijzen enz. Nu hadden de vrouw des huizes en ik het er vanmiddag al uitgebreid over gehad, maar goed, ik bel wel weer hoor, geen probleem.
Heel gezellig zitten praten en het hele zaakje nogmaals doorgesproken, waarna ik Christoph weer heb gebeld en de hele zaak heb uitgelegd. (hij begrijpt het op zijn manier wel hoor Joke, en hoopt heel erg dat jullie inderdaad de 15e echt weg kunnen omdat hij anders grote ruzie krijgt met de bouwers)

Toen de kids weer in bed gemikt (die verheugen zich er al helemaal op dat over 3 nachtjes slapen mijn familie komt) en nu weer met draaiende wasmachine en droger achter me iedereen aan het inlichten ;-)

Tot morgen!