In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zondag, april 16, 2006

Vrolijk Pasen

Na een ongelooflijk slechte nacht om kwart voor acht mezelf m´n bed uitgesleept.
Snel de paaseieren voor de kinderen verstopt een mandje met choco paasfiguurtjes voor ze neergezet. Naar Oostenrijkse maatstaven natuurlijk ongelooflijk karig, maar onze kinderen zijn er ontzettend blij mee.

Snel het ontbijt naar binnengewerkt (lekker in m´n eentje, vrolijk pasen) en daarna naar de camping met regenjas en extra droge broek mee. Het regende pijpenstelen en Petra mocht natuurlijk weer autonummers controleren :(
Nadat ik die ellende weer gehad had, even wat andere spullen gehaald en naar de eerste klant wiens stroom afgelezen moest worden. Nu bleek dat hij ook een gasaansluiting had en ook die moest afgekoppeld. Oeps, dat had ik nog nooit gedaan. Maar goed, kast opengerukt en het blijkt een ongelooflijk makkelijke aansluiting te zijn. Kwestie van kraan dichtdraaien, nog een dingetje dichtdraaien, slang eraf rukken, doppie erop en slang bij de caravan afkoppelen. Klaar is Petra.
Verder voor nog wat mensen stroom af gaan lezen, rekeningen gemaakt, boze klant te woord gestaan en nog wat kleine dingetjes.
Toen ik aan mijn fijne chef meldde dat de ene gast met gasaansluiting was afgereisd, vroeg hij of Ton diegene had afgesloten waarop ik fijntjes meldde dat ik dat natuurlijk gewoon had gedaan. Waarop het ineens helemaal stil werd aan de andere kant. Dus ik vraag of hij denkt dat ik dat soms niet kan omdat ik een vrouw ben ofzo..... Zegt die hufter nog ja ook. Toen heb ik ´m dus verteld dat hij beter niet in m´n buurt kan komen omdat ik ´m dan wat aandoe.
Heb je de gaskraan wel dichtgedraaid? Ja wat denk je dan, dat ik stom ben ofzo? Oehhhhh, daar kunnen ze me zo ongelooflijk mee op de kast krijgen, grrrrrrr.

Om even na elf uur de toko weer gesloten. Er stonden geen gasten meer in de rij om geholpen te worden, dus lekker naar huis gereden. Daar werd ik door Joris en Sabine meteen verwend met chocolade paaseieren en haasjes die met mij gedeeld moesten worden. Lief hè!
Daarna maar eens aan het eten begonnen. Vandaag een plaatkoek met gehakt, veel paprika, uien, knoflook en bij gebrek aan gewone kaas in stukjes gesneden smeerkaas. Ben benieuwd.

Paul had zich vanochtend heel lief op de huishoudelijke bezigheden gestort, dus het huis ziet er heel fatsoenlijk uit en dat is toch ook wel heel erg fijn. Tegen half 1 is de plaatkoek klaar, nog een kwartiertje wachten voordat we kunnen aanvallen.
En dat smaakte weer hartstikke lekker moet ik zeggen.

Tussen de middag ben ik verder kwijt. Ik was zo vreselijk moe van de slechte nacht en best wel drukke ochtend dat ik even moest tukken.
Toen ik om kwart voor drie m´n bed uitrolde, waren de kinderen buiten aan het spelen en Paul aan de slag achter de pc.

Om kwart voor vier weer richting camping gegaan, Sabine was met Sabrina aan het spelen en Paul en Joris gingen naar Joost om daar even wat langs te brengen.
Ik was nog niet op de camping of ik kon natuurlijk al weer aan de slag en dat is zo gebleven tot sluitingstijd.
Vandaag een duitse familie rondgeleid die op zoek zijn naar een jaarplaats, erg aardige mensen met een dochtertje van bijna 3 waaraan je de leeftijd ook goed kon merken. NEEEEE, en eigenwijs en gillen. Ik heb er wel om kunnen lachen.
Op het eind heb ik ze het badkamertje maar laten zien waar je de kinderen in bad kunt stoppen, want het meiske zat van onder tot boven onder de blubber en ze was doorweekt van alle plassen waarin ze gelegen had. Ze probeerden haar al in de auto te verschonen, maar dat vond ik nu niet zo slim eerlijk gezegd.
Verder het standaardwerk en nog even gezellig met Joyce zitten kletsen. Toen was het alweer 6 uur en kwamen Paul en Joris mij weer fijn ophalen.

Thuis heerlijk broodjes met Paul z´n befaamde eiersalade gegeten (Sabrina at weer gezellig mee). Daarna zijn de kinderen buiten gaan spelen en wij even rustig hier beneden gaan zitten.
Wat de rest van de avond brengt, zien we vanzelf wel.
Morgen in ieder geval weer lekker werken.