In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

maandag, april 24, 2006

en alweer 2 dagen in 1

Ik zal voor de meelezende campinggasten beginnen met het laatste nieuws.
Zoals jullie wel verwachten hebben we zondag geen nieuws gehad. Er wordt weliswaar door zowel Christoph als mijzelf al zoveel mogelijk geregeld, maar alleen wat zaken in de marge hebben we kunnen regelen.
Vanochtend waren de landmeters op de camping en hebben het 1 en ander afgestoken. De officiële berichten hierover hebben we alleen nog niet binnen, maar zogauw het zover is zal ik het hier melden.
Vanmiddag hard bezig geweest met het alvast uitmeten van de wegen achterop de weide zodat de landmeter zo min mogelijk werk zelf hoeft te doen en ons weer snel verder kan helpen.
Morgen beginnen de mensen van de stratenmaker met de nieuwe wegen achter. Ga ik lekker met de kinderen kijken.

En dan nu de rest van de log.

Gisterochtend kwamen de eerste nieuwe campinggasten alweer aan om hun tenten af te breken en caravans te verplaatsen. Natuurlijk ook wat geïrriteerde mensen omdat we ze nog niet kunnen zeggen waar ze komen te staan, maar voor de rest is het weer heel gezellig. Ik probeer zoveel mogelijk ook wat rond te lopen om de mensen wat makkelijker te woord te staan. Erg leuk om te doen en de meeste mensen zijn gewoon ontzettend vriendelijk.

Ook het weer werkt heel goed mee. Weliswaar komen er ook regelmatig wat wolken voorbijschuiven, maar voor het grootste deel van de dag is het gewoon mooi weer. En dat is natuurlijk ook goed voor alle humeuren.

Wij zijn met z´n allen dan ook zoveel mogelijk lekker in de tuin te vinden.

Gistermiddag is er verder niets noemenswaardigs gebeurd. Het was gezellig en ik ben vroeg m´n bed in gedoken omdat ik moe was na een slechte nacht.

Vanochtend alweer tijd voor school dus natuurlijk weer veel te vroeg op. Om 9 uur weer op de camping en ook nu gelukkig weer het 1 en ander te doen.
Ben ook nog achterop de pick up meegereden om even te helpen wat zooi uit te laden waar je echt met 2 personen voor moet zijn. Ook wel lachen moet ik zeggen.
En om 11 uur mooi een lift naar huis gekregen dat zijn zo van die dingen.

Tussen de middag lekker een plaatkoek in mekaar gedraaid met veel sperziebonen en schwarzwalderschinken. Niet slecht, al zeg ik het zelf.
Daarna heerlijk lui geweest in de tuin. Met Joris gespeeld en lekker gelezen en natuurlijk weer wat telefoontjes beantwoord.

Om 4 uur weer naar de camping waar ik vanmiddag met Christoph de wegen verder moest gaan uitzetten. Het eerste werk had hij zelf al gedaan, alleen moesten er wat palen verzet worden en gekeken dat het wel in 1 lijn bleef staan. Dat is heel redelijk goed gegaan. Gelukkig kunnen we goed samenwerken want anders wordt je met dit soort dingen gek van mekaar.

Toen we net in de tuin zaten te eten werden we opgebeld door een Nederlander die in Kirchberg woont (woonde eerst in Brixen) die z´n computer het niet goed meer doet.
Z´n vrouw moest toch naar het sporthotel om daar te gaan sporten dus dat kwam mooi uit.
We zagen haar al aankomen, want we zaten natuurlijk (hoe kan het ook anders) lekker in de tuin te eten.

Zodadelijk de kinders in bed mikken en dan weer lekker een avond voor onszelf.