In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

maandag, april 17, 2006

en toen waren de paasdagen weer voorbij

Na een lekkere nacht om 8 uur m´n bed maar eens uitgerold.
Snel aangekleed en ontbijt naar binnen gewerkt, want ik had beloofd aan een stel gasten dat ik tegen kwart voor negen al zou komen, zodat zij om 9 uur weg konden rijden.
Zo gezegd, zo gedaan en om tien over half negen stond ik bij ze om de stroom op te nemen. Rekening gemaakt enz enz en om 10 over 9 reden ze weg. Toch een vrij goede planning al zeg ik het zelf.
Daarna nog een halfjaarklant en 1 tourder weggeholpen en vervolgens gebeurde er weinig. Daarom de ramen maar weer eens gaan lappen. Het was nodig zullen we maar zeggen. De binnenkant had ik natuurlijk al gedaan, maar de buitenkant was ook aan een soppie toe.
Ondertussen kwam er een vast gast gezellig kletsen, dus de tijd ging toen weer lekker snel.

Om elf uur de deur weer dichtgetrokken en lekker naar huis gewandeld. Het is erg voorjaarsweer dus we hebben alles op 1 dag. Zon, regen, wind (nou ja, naar oostenrijkse maatstaven dan) dus ik ben op alles voorbereid.
Thuisgekomen eerst nog even lekker buiten in het zonnetje gezeten en daarna een chinese omelet gemaakt. Halve zak roerbakgroenten opgebakken en daar 6 eieren bij gemikt. Afgemaakt met zout, oosterse kruiden en een flinke scheut sojasaus. Daarbij geroosterd brood (tja we hadden nog toastbrood liggen en dat moest ook een keer op, zeker bij gebrek aan ander brood) en dat hebben we natuurlijk lekker buiten opgegeten.

Verder eigenlijk alleen maar wat lopen lummelen. We hadden verder niet zo heel veel zin vandaag.
Om kwart voor vier weer in de benenwagen. Joris en Sabine zaten in bad te spelen en Paul heeft me even naar de camping gereden.
Daar aan de slag gegaan met de oude stickers (wij staan in deze campinggids en ook in deze en die mag u ook niet vergeten) van het raam gehaald en dat ook nog schoongemaakt. Ondertussen kwam zowaar Christoph ook maar eens langswaaien en nadat die snel bijgepraat was en een gaste duidelijk had gemaakt dat het toch echt niet de bedoeling is dat je eerder gemaakte afspraken pas zo´n beetje aan het eind van het seizoen verandert, racete die ook weer weg, want druk druk druk in het sporthotel.

Omdat ik vanaf morgen niet meer in het buro mag zitten, snif, een flinke lijst gemaakt met alle zaken die overgedragen moeten worden en vervolgens met Paul, Joris en Sabine lekker in het campingrestaurant gaan eten. De kok is er vandaag voor het laatst en daar wilden we nog even gebruik van maken. Met nog een duits echtpaar van de camping waren we de enige gasten, maar het was wel gezellig.

Na het eten nog even een klein rondje gereden en toen we om kwart voor negen thuiskwamen snel de kinderen in bed gelegd, want die waren helemaal af.

Morgen of overmorgen nog even een snel rondje puinruimen op de camping (ik moest maar zien wanneer ik zin heb) en dan is mijns inziens tot de zomer mijn werk voorlopig wel afgelopen. Jammer, maar goed dat wist ik natuurlijk van te voren.
Nu even lekker lui zijn, ik heb weinig zin in iets anders.