In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

vrijdag, mei 05, 2006

De grote verhuizing

Vanochtend stond ik met m´n handen vol met spullen vlakbij de auto om Joris naar school te brengen, toen ik gebeld werd.
Wat doe je? Joris naar school brengen. Oké kom je daarna hier naartoe? Dan kun je meteen beginnen met stroom aflezen.
Om tien voor acht stond ik dus op de camping stroom af te lezen.
Daarna snel naar achter om de plaatsen uit te meten, waar we al meteen voor problemen kwamen te staan. De plekken bleken minder groot dan verwacht door de gasten, waardoor er een probleem ontstond met de hoeveelheid caravans die we hadden gepland.
Na veel heen en weer gepraat en gedoe een oplossing gevonden, gelukkig uiteindelijk met de meeste mensen tevreden.
Daarna weer verder gegaan met meten met behulp van allemaal vriendelijke campinggasten. Christoph was namelijk ondertussen bezig met het heen en weer rijden van spullen en het verslepen van caravans.

Verder moesten de hoofdstroomkabels nog aangelegd worden en de nieuw neergezette caravans van stroom worden voorzien. Alles bij mekaar nog een hele flinke klus, vooral nog eens extra omdat het flink begon te storten en we met z´n allen daardoor nogal nat en koud werden.
Toen iedereen erg chagerijnig begon te worden, kreeg ik het op mijn heupen en begon het liedje Ik ben een klein geel visje van K3 te zingen, daardoor moesten er weer wat mensen lachen en ook anderen begonnen wat grapjes te maken waardoor de stemming weer wat beter werd.

Ook heb ik vanmiddag lekker een bakkie thee gedronken bij 1 van de gasten. Harstikke gezellig, maar ik moest snel weer weg omdat Christoph me in het buro verwachtte (ik zei al tegen ´m dat íe natuurlijk gewoon jaloers is, haha). Niet zo vreemd, dat was namelijk de hele dag nog niet open geweest en de mensen moeten natuurlijk toch ook de mogelijkheid krijgen om wasmuntjes, telefoonkaarten enzo te kopen.

Om zes uur nog even de stroomkast voor iemand opengezet zodat die ook vanavond stroom kan pakken als de caravan staat, daarna nog wat spullen die in m´n auto lagen opgeruimd (tja, die had ik vandaag als werkauto gebruikt) en toen snel naar huis om me om te kleden. Ik was namelijk een beetje nat.
Het was een fijne dag vandaag, iedereen werkte fijn samen waardoor de sfeer heel lekker bleef.

Daarna voor de laatste keer naar het vakantie adres van m´n familie om daar te eten en nog even te kletsen. Toen iedereen gedag gezegd, want ze gaan morgenochtend heel vroeg alweer weg. Nu nog even lekker bijkomen en niet te laat naar bed, want morgenochtend moet er weer om 8 uur gewerkt gaan worden.