In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

maandag, juni 12, 2006

Avondeten op de berg

Vannacht slecht geslapen door m´n verbrande lijf, dus vanochtend wat slaperig naar het werk. Daar weer lekker bezig geweest en over wat dingetjes staan kletsen met Christoph. Het bleek dat z´n moeder gisteren tijdens het schoonmaken per ongeluk de warmwaterkraan van het hoofdgebouw had dichtgedraaid, waardoor dat tot vanochtend zonder warm water heeft gezeten. Oeps, foutje.
Gelukkig vandaag maar 1 iemand langs gehad die daardoor onder een koude douche had gestaan.

Om 10.00 uur begonnen de boel af te sluiten, maar natuurlijk kwam er weer iemand voorbij voor nog even een praatje. Toen ook nog even iemand gebeld die een reservering heeft uitstaan en voordat ik het wist was het weer half elf.
Toen kwam Christoph ook nog voorbij om me te vertellen dat ik de rest van de week vrij krijg, omdat er toch niet veel te doen is.
Daarna ging ik nog even een sticker in een stroomkast plakken en stond ik nog gezellig bij wat gasten te praten. Tja, voordat ik het wist zat ik daar alweer op een stoel gezellig te kletsen met een drankje erbij. Om elf uur belde Paul maar eens om te vragen of ik nog van plan was om naar huis te komen, dus nadat ik gedag had gezegd en nog even met stroom en gas had geholpen, snel naar huis gefietst.

Daar besloten dat we tussen de middag maar een salade zouden eten, want we hadden allebei geen zin in een zware hap.
Vanmiddag weer lekker buiten gezeten (dit keer in de schaduw) en toen Sabine haar huiswerk af had, zijn Paul en de kinderen fijn naar het zwembad gegaan. Daar hadden ze al een hele tijd zin in, dus waarom niet. Daar hebben ze heerlijk rondgeplonst en met Claudia (de campingbezoekers kennen haar wel) zitten praten. Zelf ben ik tegen vier uur nog even naar de camping gefietst om nog wat foto´s te maken.
Daar aangekomen trof ik voor de deur van het buro een vat olie aan. Die heb ik dus eerst maar even binnen gezet, want met al dat gejat van de laatste tijd loop ik daar liever geen risico.
Vervolgens raakte ik aan de praat met 1 van de campinggasten en toen Paul een uur later belde waar ik was, stond ik nog steeds te kleppen. Erg gezellig kan ik je zeggen.
Toen Paul vervolgens met het plan kwam om brood te maken en de berg op te gaan voor het avondeten, ben ik eerst nog even snel naar achter gefietst om wat foto´s te maken:


zelfde plaatje, maar dan wat ingezoomd:


vanuit een andere kant gezien:


En toen ik naar achteren liep om m´n fiets weer op te halen, zag ik dit mooie plaatje:

en de boer....hij hooide voort.

Daarna snel naar huis gefietst en broodjes met spek, kaas en augurk gemaakt.
Flesjes drinken in de rugzak en op naar de brixenbach. Daar de auto geparkeerd en een mooi plekje gezocht om te picknicken.
Dit hadden we snel gevonden en daar hebben we weer heerlijk genoten van onze fantastische omgeving. Na het eten nog lekker een drie kwartier rondgelopen en weer heerlijk voldaan terug naar de auto gegaan.
Thuisgekomen mochten de kinderen nog heel even buiten spelen en daarna was het tijd voor bed, want morgen is er per slot van rekening gewoon weer een dag.
Nog 2 daagjes en dan hebben we weer 4 dagen weekend. Donderdag is het fronleichnamtag en op die dag vindt hier in Brixen de zogenaamde Antlassrit plaats. Die komt bij ons huis langs, dus dat willen we persé zien. In alle jaren dat we hier komen, zijn we nog nooit op deze datum geweest en het schijnt erg mooi te zijn. Dus houdt de donderdag in de gaten zou ik zeggen.