In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

donderdag, juni 01, 2006

Vrienden uit Nederland

Vanochtend wegens veel te laat de kinderen snel met de auto naar school gebracht (wat heerlijk dat ons autootje er weer is zeg). Vervolgens thuis snel een was in de machine gemikt en wat gestreken waarna we weer richting camping gingen.
Ik voor burodienst en Paul om nog even te helpen met het aanspannen van het sneeuwdak van z´n ouders.

Het was KOUD in het buro, 13 graden, brrrrrr. Tja, om deze tijd van het jaar staat de verwarming nu eenmaal niet meer aan, logisch, wie verwacht er nu dat het eind mei, begin juni nog zo koud is als nu. Niemand eigenlijk.
Het was weer vrij druk, vooral doordat ik wat telefoontjes binnenkreeg naar aanleiding van de brieven/aanmaningen die we hebben verstuurd. Om tien uur was ook Paul klaar en zijn we samen naar huis gereden.
Daar ben ik weer even gaan liggen, want door een hele slechte nacht was ik doodop.

Natuurlijk nog gebeld door Christoph die nog een klusje voor me had dat moest gebeuren. Er moesten geplastificeerde ´posters´ gemaakt worden. Eerst een banner-programma gedownload, daar mee zitten spelen. Vervolgens geprint en toen bedenken hoe we dit geplastificeerd konden krijgen. Wat rondgebeld, maar ondertussen ook al bedacht dat we ook wel eens geplastificeerd spul van het sporthotel hadden gekregen. Dus met de receptioniste daar, Tina heet ze, gebeld en besloten dat ik daar even langs zou gaan. Ook heel erg leuk om Tina eens in het echt te zien (vond zij ook), want we kenden mekaar tot nu toe alleen maar van de telefoon. Samen wat lopen vogelen en tot een heel aardig resultaat gekomen.
Daarop vonden wij al dat we samen toch een goed team vormen en ook wel erg goed zijn, dus dat we wel opslag mogen hebben, hahaha.

Toen de zooi snel naar de camping gebracht en daarna weer snel naar huis.
We verwachtten om een uur of zes namelijk onze vrienden uit Nederland! Om vijf uur werd ik gebeld dat ze bij München waren en om iets voor half zeven waren ze er dan. Hartstikke leuk. Eerst even samen wat gedronken en daarna gingen de mannen pizza en spaghetti halen (helaas niet bij onze favoriete italiaan, die gaat morgen pas weer open) en de sleutel van het appartement halen.
Natuuuurlijk moest er bij het appartement eerst een schnaps gedronken worden naar goed oostenrijks gebruik. Om kwart voor acht konden we dan eindelijk gaan eten en dat was maar goed ook, want de kinderen hadden het aardig gehad.
Na het eten hebben we Joris en Sabine snel in bed gemikt en even daarna ging de rest ook naar hun appartement toe, want na zo´n lange reis wil je toch wel even bijkomen.

Er zijn veel mensen die zeer tevreden zijn met de pizza´s van deze italiaan, maar wij zijn er alles behalve enthousiast over.
Allemaal pijn in de buik (teveel vet?), Sabine vond de spaghetti ook niet bepaald om over naar huis te schrijven, dus wij komen er niet meer.

Nu nog even lekker uithangen en dan morgen kijken of Bram gezellig bij Joris naar de Krabbelstube mag. We gaan het gewoon proberen, is natuurlijk hartstikke leuk voor de mannen.