In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

donderdag, juni 29, 2006

Gered door de buurvrouw

Gisteren na alle gedoe even geen zin in internet en bloggen.
Sabine is gisteren met school naar de Wahlfahrtskirche in Kirchberg gegaan. Ze zijn heen gaan lopen, vervolgens in de kerk heeft de pfarrer ze nieuwe liedjes geleerd en dat vindt Sabine fantastisch. Ze had ook allerlei prachtige beelden en schilderijen gezien vertelde ze. Helaas geen foto´s want wij konden niet mee, moesten allebei werken.

Ben zelf de hele ochtend op de camping aan het werk geweest terwijl Paul naar klanten was en thuis nog het een en ander heeft gedaan.
´s Middags is Sabine bij Jenny gaan spelen, waarmee ze ook gezellig naar het zwembad is geweest. Het was gisteren weer loeiheet, dus wel zo lekker.
Ik ben met Joris op de camping gebleven en wij zijn ´s middags gaan helpen met het vegen van de straten. Christoph had z´n vriendin en haar zus opgeroepen om mee te helpen met grasmaaien, maar dat maakt natuurlijk best wat troep op de straten en die kon ik dan weer wegvegen. Jan was bezig met grastrimmen dus we waren met de volledige bezetting bezig.

Op een bepaald moment reed Christoph weer met een noodvaart rond en kwam bij een camper aan waar mensen voor zaten. Hij had alleen niet gezien dat die mensen aan het slapen waren en racete er met een noodvaart langs waarop die mensen boos werden. Er staat namelijk aan de poort dat er tussen 13.00 en 15.00 uur rusttijd is, maar dat hebben we helemaal niet want daar is geen tijd voor. Hij heeft zich netjes verontschuldigd, maar de mensen waren toch vrij boos. Mevrouw kwam even later ook nog haar beklag bij mij doen, toen ik eventjes in het buro zat met Paul om wat privé zaken af te handelen.

´s Avond nergens zin in dus gewoon lekker op de bank gehangen en verder niets.
Om 10 uur nog even de slagboom afgesloten en dat was het.
Helaas begon het ´s nachts weer te onweren en te storten. Kinderen natuurlijk weer heel bang (nou ja, Joris in ieder geval). Na de grootste bui buiten gaan kijken naar de schade. Natuurlijk waren er weer vlaggen naar beneden gekomen en er brandde een alarmlicht op 1 van de stroomkasten. Helaas had ik de sleutel niet bij me dus kon die niet uitzetten. Dus dat vanochtend maar gedaan. Verder gelukkig geen vervelende dingen gebeurd.

Vanochtend hoorde we van de buurvrouw dat zij vannacht nog anderhalf uur bezig was geweest om te zorgen dat het water niet weer bij ons de kelder inliep. Hartstikke lief en ze had ons natuurlijk ook best kunnen bellen, maar dat had ze niet willen doen geloof ik. Ik heb haar zelf niet gesproken dus dat weet ik niet precies.

Op de camping weinig problemen, enkel een paar putten die een beetje dicht zaten, maar die zijn nu ook voor het grootste deel weer open.
Vanochtend ook nog even met een van de mannen van Top Technik staan praten. In Wörgl was er 30 tot 40 cm hagel naar beneden gekomen en waren er een aantal kelders ondergelopen. Ook in Westendorf was er heel wat hagel naar beneden gekomen, vertelde een juf van Joris. Zij hadden hagel door het riool de wc in gehad. Ook bijzonder om te horen.

We horen in ieder geval wel van iedereen dat ze het nog nooit zo extreem hebben meegemaakt in zo´n korte tijd. Maar ja, het is nu eenmaal zo dus we leven er maar mee.

Zodadelijk ga ik naar huis om de laag modder die er nog ligt weg te scheppen, te dweilen en dan kunnen er nog 2 extra ontvochtigingsapparaten neergezet worden.